logo F1online.sk

Stroll nie je v tíme kvôli svojmu menu, hovorí Krack

Lance Stroll
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 8. 2022

Medzi fanúšikmi i novinármi sa kanadský pretekár Lance Stroll určite neradí medzi tých najpopulárnejších. Nie je to žiadna výrazná osobnosť a na všetky otázky odpovedá prudko rezervovane. Všetci sa však už trochu zmierili s tým, že Lance len tak z Formuly 1 neodíde, keďže je synom majiteľa stajne Aston Martin. Jeho šéf Mike Krack však trvá na tom, že Strollovo miesto v tíme nemá nič spoločné s jeho menom.

Po štvornásobnom majstrovi sveta bude jeho tímovým kolegom dvojnásobný. Keď sa však pozrieme na históriu tímových kolegov Strolla, tak dvaja z nich kariéru ukončili (Felipe Massa a Sebastian Vettel) a s dvomi tím nakoniec spoluprácu nepredĺžil (Sergej Sirotkin a Sergio Pérez). Aj s Fernandom Alonsom to môže byť podobne, keďže vo veku 41 rokov už pred sebou nemá dlhú cestu.

Za zmienku stojí aj fakt, že zo štyroch svojich kolegov dokázal Stroll poraziť len jedného – v roku 2018 ním bol vo Williamse Sergej Sirotkin. Inak prehral s Massom, dvakrát s Pérezom, vlani s Vettelom a k prehre smeruje aj v tomto roku, keďže so štvornásobným šampiónom prehráva na body 16:4.

Jeho šéf napriek všetkému trvá na tom, že Strollovi patrí miesto v kokpite zaslúžene a vybojoval si ho svojimi výkonmi, nie svojim menom.

„Veľmi ťažko povedať, ako na tom v porovnaní s ostatnými jazdcami je. Nesmieme zabúdať, že Lance nikdy predtým v kariére nemal v rukách víťazné auto,“ povedal v podcaste Beyond the Grid šéf Aston Martinu Mike Krack.

„Keď to podmienky umožnili, dokázal výnimočné veci – napríklad pole position na vode v Istanbule. Podľa mňa je Lance jeden z veľmi podceňovaných jazdcov. Je skrátka omnoho, omnoho lepší, než si ľudia myslia. Taktiež pracuje omnoho, omnoho tvrdšie, než si ľudia myslia.“

„Je veľmi fit a taktiež veľmi zdvorilý chalan, čo však veľa ľudí nevie, pretože sa ho nesnažia spoznať,“ dodal Krack.

Ten je šéfom Aston Martinu len krátko, no ako sám hovorí, Stroll naňho urobil dojem a myslí si, že mu jeho miesto v kokpite patrí právom. „Je ľahké niekoho onálepkovať slovami: ‚Tento sa tam dostal len preto, lebo mu to umožnil jeho otec.‘ Je to však veľmi dobrý jazdec a myslím si, že to môžete vidieť v náročných podmienkach. Vtedy môžete často vidieť, kto je dobrý a kto už menej,“ myslí si Krack.

„Je zaujímavé, že vždy, keď prší, je Lance súčasťou boja. To nám hovorí, že by sme sa na to mali pozrieť trochu podrobnejšie,“ dodal.

Súvisiace články