logo F1online.sk

Albon prezradil, ktorých dvoch jazdcov by si vybral, keby bol šéfom tímu F1

Alex Albon
© Twitter/Williams
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková12. 8. 2022

Pilot Williamsu Alex Albon poodhalil, ktorí dvaja jazdci by boli jeho prvou voľbou v prípade hypotetickej situácie, že by sa v súčasnosti stal šéfom tímu Formuly 1. Zároveň sa zamyslel aj nad tým, prečo mu sezóna 2020 v Red Bulle nevyšla tak, ako si predstavoval.

Albon po návrate do kráľovnej motoršportu zažíva pomerne vydarené obdobie, keď v doterajšom priebehu sezóny získal všetky body pre tím Williams. Bodovo tak poráža svojho tímového kolegu Nicholasa Latifiho.

Naopak, Albon sa u červených býkov v sezóne 2020 len márne snažil vyrovnať rýchlosti Maxa Verstappena, podobne ako pred ním Pierre Gasly. Následne bol preto preradený do roly rezervného a testovacieho jazdca, pričom ho v kokpite nahradil Sergio Pérez. „Po pol roku som sa stal súčasťou špičkového tímu (po odchode z Toro Rosso, pozn. red.), a to skôr ako ktorýkoľvek iný jazdec a zároveň bez toho, aby som rok predtým testoval. Ak sa pozriete na dnešných mladých pilotov, majú šancu pomaly sa zlepšovať. Rok 2019 bol dobrý, v roku 2020 som sa ale trápil.“

„Chýbali mi skúsenosti. Keď sa pozriete na rozdiely medzi Checom Pérezom a Maxom na začiatku minulého roka, tak to bolo rovnaké. Za svoj výkon som bol veľmi kritizovaný. Vtedy mi prišla vhod prestávka, ktorú som mal v roku 2021. Keď nejazdíte, môžete sa obzrieť späť a zrazu vidíte celý obraz. Uvedomil som si, aké dôležité je dostať z auta všetko, čo treba. Niekedy sa necítite komfortne s tým, ako je auto nastavené, avšak aj tak ide o to najlepšie nastavenie, aké len môže byť,“ povedal pilot Williamsu.

V rozhovore pre Auto Motor und Sport dostal aj otázku na odľahčenie. Jeho úlohou bolo určiť dvoch pilotov, ktorých by si vybral do svojho tímu. „Keby som nemusel zohľadňovať platy, určite by som si vybral Maxa Verstappena.“

„Je mimoriadne talentovaný. Vzhľadom na budúcnosť by som si potom vybral ďalšieho mladého jazdca. Bol by to Lando Norris, pretože si s Maxom dobre rozumie. Spojenie Maxa a Georga Russela by pravdepodobne vyvolalo „ohňostroj“,“ zhodnotil Albon.

Súvisiace články