logo F1online.sk

Leclerc sa v sobotu vytrápil s pneumatikami: Dialo sa s nimi niečo zvláštne

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2022

Keď Red Bull zakopne, Ferrari to nutne musí využiť, ak chce s priebehom šampionátu ešte niečo spraviť. V kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska sa to však talianskemu tímu nepodarilo. Carlos Sainz bude štartovať druhý, Charles Leclerc až tretí po veľkých patáliách s pneumatikami Pirelli.

Oba monoposty Scuderie dnes s prehľadom postúpili do tretej časti kvalifikácie, čo sa o Red Bulle povedať nedá. V Q3 tak malo Ferrari dve želiezka v ohni a Red Bull len Maxa Verstappena, ktorý napokon vypadol z boja o pole position v dôsledku technických problémov.

Červené monoposty to už ľahšie ani nemohli mať, jeden by si pomyslel, a mýlil by sa. Na scéne sa totiž znenazdajky objavil George Russell a trofej Pirelli za pole position Scuderii vyfúkol spred nosa.

Charles Leclerc by ju však aj tak nezískal, keďže nemal také dobré tempo ako jeho kolega Carlos Sainz. “Dnes to bol nanič deň. S pneumatikami som sa strašne trápil, v týchto podmienkach boli veľmi nekonzistentné.”

“Pokiaľ ide o mňa a Q3, s pneumatikami sa začalo diať niečo zvláštne. Musíme to podrobiť analýze, pretože nám to zrazu vôbec nefungovalo v porovnaní s predchádzajúcimi kolami. Pozrieme sa na to a pokúsime sa zistiť, čo sa pokazilo, ale z hľadiska pretekovej rýchlosti som sebavedomý,” hľadí dopredu monacký jazdec, ktorý medzi jazdami v Q3 hovoril o tom, že ľavá predná guma nebola na začiatku kola pripravená. Svoj tím vyzýval k tomu, aby sa na to spoločne pozreli. Nakoniec to však nestačilo.

Aspoň, že Ferrari malo v piatok skutočne dobré tempo, ale už vlani sme sa pri súboji Fernanda Alonsa a Lewisa Hamiltona presvedčili, že ani výrazná rýchlostná výhoda vám na víťazstvo nemusí stačiť. V nedeľu bude navyše chladnejšie než v piatok, čo by mohlo opäť zahrať do karát Mercedesu.

Scuderiu ešte môže mrzieť, že jej pole position takto unikla, hoci pozitívom je určite postavenie Maxa Verstappena na štarte. “Nie je to až také zlé, ale na druhej strane sme mali získať tú pole position. Georgeovi patrí obrovská gratulácia, zajazdil skvelé kolo. Ešte som ho nevidel, ale viem si predstaviť, že bolo úžasné. Toto je preňho výnimočný deň. Ja sa ho zajtra pokúsim predbehnúť!”

Leclerc môže v nedeľu niečo ukrojiť zo strany na Maxa Verstappena. “Áno, je to príležitosť, ale my sa musíme koncentrovať na seba a získať čo najlepší výsledok.”

Súvisiace články