logo F1online.sk

Verstappenovi sa viac páči súboj so “super chlapíkom” Leclercom než Hamiltonom

Max Verstappen a Charles Leclerc
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2022

Minuloročný duel medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom sa zapísal do dejín Formuly 1. Budeme naň spomínať ešte poriadne dlho, no v tábore červených býkov si ho zrejme neužili tak veľmi ako my pred televíznymi obrazovkami. Úradujúci majster sveta tvrdí, že oveľa radšej skríži zbrane s Charlesom Leclercom, keďže Red Bull a Ferrari majú jeden pred druhým väčší rešpekt.

Max Verstappen sa do porovnávania uplynulého ročníka s tým aktuálnym pustil vo štvrtok v rozhovore pre taliansku stanicu Sky Sports. Prezradil, že Charles Leclerc mu v pozícii súpera vyhovuje viac, no nie pre to, že by to mal proti Ferrari jednoduchšie.

“Viac sa mi páči tento súboj. V prvom rade pre to, že Charlesa veľmi dobre poznám. Je to super chlapík a sme v podobnom veku,” rozhovoril sa Max Verstappen pred štartom maďarského víkendu. “Delia nás len nejaké tri týždne.”

“Myslím si tiež, že bojujeme proti veľmi rešpektovanému súperovi v podobe Ferrari. Oni k týmto súbojom pristupujú tak, že keď vyhrajú, môžeme za nimi zájsť a zagratulovať im, no keď vyhráme my, tak aj oni nás potľapkajú po pleci. Rešpekt,” pomyselne sníma klobúk holandský pretekár.

Verstappenovci majú po minuloročnej sezóne ťažké srdce na niektorých predstaviteľov strieborných šípov. Jos Verstappen vlani prezradil, že sa zmenil aj vzťah medzi Maxom Verstappenom a Totom Wolffom, keďže vedenie Mercedesu sa snažilo všakovakými zákulisnými zbraňami dostať Red Bull do kolien. Vyvrcholením vraj boli preteky v Silverstone, po ktorých Lewis Hamilton s fanúšikmi oslavoval víťazstvo, zatiaľ čo Max Verstappen bol v nemocnici na vyšetreniach.

Keď sa však v padoku stretne so zástupcami Ferrari, necíti takú nevraživosť. “S istými ľudmi z ich tímu, dokonca aj s Mattiom, mám naozaj dobrý vzťah. V sobotu večer na okruhu Paula Ricarda sme sa dokonca aj spolu zasmiali. To je podľa mňa skvelé, o tomto by malo byť pretekanie.”

“Na trati sme neľútostní súperi a vždy sa snažíme poraziť jeden druhého, čo je normálne. Ale mimo trate sa vieme aj zabaviť, to ma na tejto sezóne tak baví. Poviem to takto: V sobotu večer by som nesedel za jedným stolom s Mercedesom a nezabávali by sme sa,” doložil Holanďan.

Bývalého pretekára F1 a komentátora britskej Sky Sports Johnnyho Herberta vraj vyjadrenia Maxa Verstappena sklamali. Čakal totiž, že na adresu sedemnásobného majstra sveta povie aspoň pár pozitívnych slov.

“Som sklamaný z mnohých dôvodov,” priznal Johnny Herbert. “On akoby rovno odpísal Lewisa a hneď sa pustil na Charlesa, Ferrari a na ich vzájomný súboj. Myslel som si, že si tie minuloročné súboje na trati viac užil, ale z tohto je zjavné, že ho vôbec nenadchli.”

“Nerozumiem však, prečo sú jeho komentáre tak negatívne nasmerované k Lewisovi a k tomu minuloročnému súboju. Som veľmi zmätený,” vyhlásil 58-ročný Brit.

Súvisiace články