logo F1online.sk

Ferrari bude podľa Verstappena v Maďarsku „supersilné“

Max Verstappen a Charles Leclerc
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 7. 2022

Max Verstappen prichádza do Maďarska s komfortným 63-bodovým náskokom na čele šampionátu. Po siedmich víťazstvách v sezóne 2022 to vyzerá na pomerne bezproblémovú druhú polovicu sezóny. Konkurencieschopnosť Ferrari však holandský šampión naďalej vníma ako veľkú hrozbu.

Na niektoré zo svojich tohtoročných triumfov sa Max dvakrát nenadrel. Od vypadnutia Charlesa Leclerca to pre Holanďana bola vo Francúzsku pomerne hladká jazda a manažovanie rozostupov na čele. Ferrari bolo na okruhu Paul Ricard nepochybne rýchle, avšak Verstappen má obavy, že na Hungaroringu bude ešte rýchlejšie.

„Áno, osobne si myslím, že to pre nás bude o trochu ťažšie, hlavne v kvalifikačnom porovnaní,“ povedal médiám v Maďarsku Max Verstappen. „Nechápte ma zle, určite si nemyslím, že to bude z našej strany strašné, avšak Ferrari bude na tejto trati supersilné, rovnako ako po celý rok. Toto by však mala byť trať, kde môžu byť veľmi silní.“

„Avšak to sa ešte len uvidí. Takisto pokiaľ ide o počasie, tak nevieme, čo sa stane, ako veľmi bude pršať, ale toto všetko môže zohrať svoju rolu a ovplyvniť konečný výsledok,“ dodal Max.

Dôležitý víkend čaká jeho tímového kolegu Sergia Péreza, ktorý vo Francúzsku podľahol obom pilotom Mercedesu a potvrdil náznaky z posledných týždňov. Ako sezóna pokračuje a ako Red Bull vylepšuje svoje auto, tak mexický pretekár začína zaostávať stále viac a viac. Minulý týždeň ho dokázal na trati predbehnúť aj z predposledného miesta štartujúci Carlos Sainz.

„Sezóna je stále veľmi dlhá. Neprichádzam sem po veľmi vydarených pretekoch, ale aj tak som skončil štvrtý a vybojoval dobré body. V ostatnom období ma ubíjali hlavne vypadnutia, čo bolo v šampionáte veľmi bolestivé,“ hovorí Pérez.

„Tento víkend chceme vyskúšať nejaké veci, snáď sa nám vďaka tomu podarí všetko prekonať. V posledných víkendoch som sa v aute cítil viac doma, ale nebolo to nič extra. Myslím si, že by sme mali byť schopní to rýchlo vyriešiť a vrátiť sa do formy, v akej sme boli v podstate celú sezónu.“

„Nasledujúce štyri víkendy budú pre šampionát veľmi dôležité,“ dodal Pérez.