logo F1online.skF1online.sk

Hamilton je odhodlaný pokračovať v kariére: V nádrži mi zostalo veľa paliva

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 7. 2022

Lewis Hamilton má za sebou svoju 300. veľkú cenu. Stal sa len šiestym pilotom v histórii, ktorý dosiahol tento míľnik. Nemusí byť však posledný. Jeho šéf Toto Wolff vo Francúzsku vyhlásil, že sedemnásobný šampión sa môže dostať aj na číslo 400. A Hamilton pritakáva. Svoju prácu si vraj užíva a energie má stále na rozdávanie.

O svojej budúcnosti nemusí hovoriť ani rozhodovať teraz. Lewis totiž má kontrakt platný aj na budúcu sezónu, takže tieto otázky by sme si mohli odložiť na rok 2023, avšak 300. veľká cena v kariére bola dobrou príležitosťou na to, aby sa pohovorilo aj o tom, čo Hamiltona čaká v budúcnosti.

„Pred pár týždňami sme sa bavili o tom, ako dlho môže naša spolupráca pokračovať. Hovorilo sa o dobe piatich až desiatich rokov, takže si myslím, že sa môžeme dostať aj na číslo 400 veľkých cien,“ prehlásil Wolff pred novinármi vo Francúzsku.

Samotný Lewis ho v týchto myšlienkach len podporil. Nijak nedáva najavo, že by sa v dohľadnej dobe chystal ukončiť kariéru. „To je veľa pretekov,“ povedal Hamilton na margo slov svojho šéfa. „V prvom rade som vďačný za to, že som sa dostal až sem.“

„Stále sa však cítim svieži, stále mi v nádrži zostalo veľa paliva. Svoju prácu si užívam, som hrdý a teším sa z každého dňa spolupráce s touto úžasnou skupinou ľudí. Tiež si viac ako kedykoľvek predtým užívam prácu s vedením športu.“

„Vedie ho niekoľko skvelých ľudí a bavíme sa o rôznych smeroch, ktorými sa ako šport uberáme, čo si taktiež užívam viac ako kedykoľvek predtým,“ dodal Hamilton.

Ten si medzi sezónami 2014 a 2021 užíval roky dominancie a súbojov na čele, do ktorých sa po zmene pravidiel nedarí jeho tímu tak úplne dostať, hoci to pri pohľade na druhé miesto vo Francúzsku tak nevyzerá. Tento ročník môže byť vôbec prvý bez jediného víťazstva v kariére Lewisa Hamiltona.

„Chcem sa vrátiť späť k víťazeniu, ale to potrvá nejaký čas. Som si však istý, že si niekedy sadneme a porozprávame sa o budúcnosti. Bude to však len s naším tímom, ktorý chcem naďalej budovať. Pretekanie je jedna vec, ale pokračovanie v práci, ktorú robíme mimo pretekárskych okruhov, je druhá. Vždy môžeme urobiť viac a my ako Mercedes to aj urobíme,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia