logo F1online.sk

Michael Masi odchádza z FIA

Michael Masi
© Getty Images/F1
Milan Kubala
Milan Kubala12. 7. 2022

Bývalý pretekový riaditeľ Formuly 1 Michael Masi definitívne odchádza zo štruktúr Medzinárodnej automobilovej federácie. V utorok popoludní to potvrdilo tlačové oddelenie FIA na svojom oficiálnom webe.

Austrálsky arbiter prišiel o svoju funkciu riaditeľa pretekov pred sezónou 2022 v rámci dozvukov Veľkej ceny Abú Zabí. Medzinárodná automobilová federácia ho následne nahradila dvojicou riaditeľov v zložení Niels Wittich a Eduardo Freitas.

Avšak, keďže prezident FIA Mohamed bin Sulajem pred pár týždňami priznal, že najneskôr na začiatku sezóny 2023 by chcel privítať aj tretieho riaditeľa pretekov, aby rozložil tlak spojený s výkonom tejto funkcie na viac pliec, hovorilo sa aj o možnom Masiho návrate. Sám Sulajem v máji priznal, že “je otvorený všetkému” vrátane tejto eventuality.

Tá sa po dnešku už definitívne neuskutoční. Michael Masi sa už v apríli pobral do Austrálie, kde však ešte stále pôsobil v štruktúrach FIA. Teraz opúšťa aj tie, píše FIA v tlačovom vyhlásení. “Medzinárodná automobilová federácia potvrdzuje, že Michael Masi sa rozhodol opustiť FIA a premiestniť sa do Austrálie, aby bol bližšie k rodine, a tiež pustiť sa do nových výziev.”

“Tri roky po smrti Charlieho Whitinga v roku 2019 pôsobil ako pretekový riaditeľ Formuly 1 a bezpečnostný delegát FIA, zastával množstvo funkcií, v ktorých pracoval profesionálne a oddane. FIA mu ďakuje za jeho odovzdanie sa a do budúcna mu želá to najlepšie,” stojí ešte v stanovisku.

Súvisiace články