logo F1online.sk

Prvý tréning priniesol dve červené vlajky a najrýchlejší čas Verstappena

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2022

Intenzívny rakúsky víkend odštartoval. Intenzívny preto, že tento víkend nás čaká šprint, takže tímy a piloti mali k dispozícii len tento jeden voľný tréning na nastavenie a doladenie monopostov. Snažili sa preto nestrácať čas, avšak hneď dve prerušenia im prácu nijak neuľahčili. Najrýchlejší čas napokon zajazdil Max Verstappen.

Šesťdesiat minút na prípravu auta na celý víkend. To je viac ako náročná úloha aj bez toho, aby bol váš tréningový program prerušený hneď dvakrát. Prvýkrát sa o to postaral Lando Norris, ktorý najprv hlásil nejaké problémy s tým, že auto mu samo nastavilo „mód krívanie domov“. O pár minút neskôr hlásil, že sa mu dymí spod sedačky a radšej z auta čo najrýchlejšie vypadne. Tréning tak bol po prvýkrát prerušený a Lando sa už na trať nevrátil.

O druhé prerušenie sa nám postaral samotný Red Bull Ring. Zdalo sa, že na výjazde zo šiestej zákruty sa uvoľnil kus gumovej výstuže z odtokových kanálikov. Maršali preto potrebovali pár minút, aby dali všetko do poriadku.

Pokiaľ ide o dianie na trati, tak z výsledkov už tradične ťažko niečo vyvodzovať. Tréningu pomerne suverénne kraľoval Max Verstappen pred Charlesom Leclercom. Na tretie miesto sa zaradil George Russell a štvrté Sergio Pérez. Práve mexický pretekár sa v priebehu tréningu dosť trápil a tento čas zajazdil až v samom závere. Najlepšiu päťku uzavrel Lewis Hamilton.

Celkom slušne „vyceril zuby“ tím Haas s Kevinom Magnussenom na šiestom a Mickom Schumacherom na deviatom mieste. Dánsky pretekár prekonal dokonca aj Carlosa Sainza, ktorý skončil siedmy.

FOM