logo F1online.sk

Chceme, aby Vettel u nás zostal dlhodobo, ubezpečuje šéf Aston Martinu

Sebastian Vettel a Mike Krack
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2022

Sebastianove Vettelove dni vo Formule 1 ešte nemusia byť zrátané. Šéf britskej stajne Mike Krack prezrádza, že do veľkej miery je na nemeckom pretekárovi, či bude chcieť v najprestížnejšej motoristickej triede pokračovať. Aston Martin je pripravený mu ponúknuť dlhodobý kontrakt.

Zmluva štvornásobného majstra sveta s Aston Martinom sa po tejto sezóne skončí. Sebastian Vettel má tak rozviazané ruky a aj niekoľko možností vrátane odchodu do dôchodku. O všetkom by sa malo rozhodnúť počas leta, naznačil vo viacerých rozhovoroch jeden z posledných matadorov, ktorý zažil éru pred dvojitými difúzormi.

Aston Martinu by sa jeho skúsenosti náramne hodili, a taktiež jeho body. I napriek tomu, že vynechal prvé dve veľké ceny, v internom súboji poráža Lancea Strolla v pomere 13:3. “My sme veľmi jasne odkázali, že ak bude chcieť pokračovať, my by sme chceli, aby zostal dlhodobo,” vyhlásil Mike Krack, šéf stajne.

Otázkou však je, či Sebastian Vettel bude mať chuť bojovať o umiestnenia na hranici najlepšej desiatky. “Rokujeme. Máme veľmi dobrý vzťah a žiadna zo strán nedáva tej druhej deadliny. Samozrejme, keby sme to naťahovali príliš, dostali by sme sa do problémov, čo si uvedomuje. Avšak, vedieme dôverné rokovania, z tohto pohľadu je všetko fajn.”

Ak si chce Aston Martin svojho pilota udržať, bude mu musieť dokázať, že sa postupne prepracúva na čelo stredu poľa. Zatiaľ sa mu to aj darí; po predstavení novej špecifikácie monopostu sa z posledných priečok vyšplhal na pozície, z ktorých dokáže bodovať. Veľká cena Veľkej Británie by mala predstavovať ďalší výkonnostný posun, keďže Aston Martin chystá balíček noviniek.

“My sme vždy tvrdili, že chceme zlepšiť naše auto a Barcelona bola prvým krokom,” pokračoval Krack. “Veľmi rád by som mu ukázal ďalší krok a potom by sme sa porozprávali. Vtedy by už mohol mať väčšiu túžbu pokračovať.”

Necíti šéf tímu z Vettelovho vystupovania a práce nejaké náznaky, či bude pokračovať? “Nemali by sme sa baviť o pocitoch, pretože potom môžete zostať sklamaní! Nie, nie, podrobili sme analýze, čo sa nám zatiaľ podarilo, a tvrdo pracujeme na Silverstone. Potom uvidíme, ako na tom sme, a pozhovárame sa.”