logo F1online.sk

Prevodovka bola na konci svojej životnosti, povzdychol si po Kanade Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 6. 2022

Napriek bezbodovým pretekom zostáva Sergio Pérez na celkovom druhom mieste šampionátu F1. Niežeby to mexického pretekára nejak upokojilo, veď jeho bodová strata na tímového kolegu sa natiahla už na 46 bodov. Podobne ako Verstappen, aj on v tejto sezóne nedokončil dvakrát.

Bahrajn a Austráliu opúšťal Max bez bodov, Sergio vyšiel naprázdno v Bahrajne a Kanade. Na technické poruchy je to teda 2:2, avšak na body 175:129. Checo zažil v Montreale víkend hodný zabudnutia, keď najprv kvôli chybe v kvalifikácii prišiel o Q3 a musel štartovať až trinásty, potom v pretekoch odstúpil už po siedmich kolách pre poruchu prevodovky.

„Je to veľká škoda. Opúšťať preteky s nulou na konte je ťažké prehltnúť,“ povedal po nedeli Pérez. „Tempo bolo dobré a posúvali sme sa. Šetril som pneumatiky a najmä brzdy, takže potenciál na posun dopredu tam bol.“

Ako ďaleko by sa Mexičanovi podarilo posunúť, to sa už nikdy nedozvieme. Porucha ho vyradila už v úvodnej fáze pretekov. „Musíme takéto veci vyriešiť. Prevodovka bola na konci svojej životnosti, takže si na to jednoducho treba dávať pozor, pretože problémy so spoľahlivosťou sú v šampionáte bolestivé.“

„Je mi jasné, že v boji o titul vás takáto nula vyjde veľmi draho. Šampionát je však stále ešte dlhý. Dnešok veľmi bolí, ale ja na to chcem zabudnúť a sústrediť sa na Silverstone,“ dodal Checo, ktorého rozhovory boli po pretekoch naozaj krátke.