logo F1online.sk

V druhej polovici sezóny by mohol byť pokusným králikom George, žartuje Hamilton

Mercedes W13, Lewis Hamilton, George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 6. 2022

Víkend ako na horskej dráhe. Kým po piatku označil Lewis Hamilton svoj monopost ako „neriaditeľný“, po nedeli už s úsmevom ďakoval tímu za odvedenú prácu a tretie miesto. Predvedený výkon Mercedesu však v závere pretekov nebol taký dobrý, aby mohol reálne pomýšľať na víťazstvo.

V záverečnom šprinte na štrnásť kôl si to o víťazstvo rozdali Max Verstappen a Carlos Sainz. Tretí Lewis Hamilton bojujúce duo pozoroval a postupne strácal z dohľadu. V cieli činila jeho strata na víťaza sedem sekúnd, čo znamená, že Mercedes je ešte stále prinajmenšom o pol sekundy pozadu.

Stajňa z Brackley síce má za sebou dobrý víkend s dobrým výsledkom, avšak na víťazstvá to ešte stále nie je. Inžinieri s monopostom W13 naďalej vo veľkom experimentujú a podľa slov Tota Wolffa sa pokusy uskutočňujú primárne na monoposte Hamiltona. Ten dúfa, že po pokroku, ktorý tím urobil v Kanade, budú môcť počet experimentov znížiť.

„V druhej polovici sezóny by mohol byť pokusným králikom George,“ žartoval Hamilton pred médiami, ktorý dúfa, že v dohľadnej budúcnosti už nebude potrebné toľko experimentovať.

„Snažíme sa napredovať ako tím. Myslím, že pokiaľ ide o množstvo experimentov, budeme v budúcnosti trochu opatrnejší, pretože vás to v priebehu víkendu naozaj brzdí, najmä ak máte suchý len prvý a druhý voľný tréning.“

„Povedal by som, že tento víkend sme sa veľa naučili a smerom do budúcna zlepšili. Mali sme skvelé tempo, čo bolo skvelé vidieť, pretože to s týmto autom nie vždy platilo,“ dodal Hamilton.

Lewis pred časom vytýčil domáce podujatie v Silverstone ako čas, kedy sa Mercedes potrebuje definitívne vrátiť do boja o víťazstvá. Zatiaľ to tak síce nevyzerá, avšak výkonnosť monopostu W13 v Barcelone či Montreale bola dosť sľubná.

„V Silverstone nás čakajú dôležité preteky. Naozaj chcem s týmito chlapcami bojovať o víťazstvo. Po reštarte som dúfal, že by som sa mohol zapojiť,“ hovorí Hamilton.

„Sníval som o tom, že sa mi podarí udržať čo najdlhšie a potom si nájdem cestu vpred, no boli príliš rýchli. Dostaneme sa však k nim,“ uzavrel sedemnásobný šampión odhodlane.