logo F1online.sk

V treťom tréningu bol najrýchlejší Sergio Pérez

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 6. 2022

Mexický pretekár Sergio Pérez pokračuje vo svojej ofenzíve a potvrdzuje, že s týmto autom cíti omnoho väčšiu sebadôveru než s tým minuloročným. Checo nadväzuje na svoje výkony z Monaka aj v Baku a po tom, čo bol najrýchlejší v prvom voľnom tréningu, zopakoval toto umiestnenie aj v treťom.

Medzi Ferrari a Red Bullom to bude tesná bitka, do ktorej s veľkou pravdepodobnosťou nezasiahne žiadny z ostatnej osmičky tímov. Tieto štyri monoposty sú skrátka v Baku bezkonkurenčné a potvrdil to aj tretí tréning, ktorý ovládol Sergio Pérez s náskokom 70 tisícin sekundy na druhého Charlesa Leclerca a s veľkým odstupom 1,2 sekundy na piateho Landa Norrisa. To asi najlepšie dokumentuje aktuálne rozloženie síl v štartovom poli.

Inak prebiehal tretí tréning pokojne, stále sme neboli svedkami žiadnych červených vlajok, len občasných výjazdov mimo trať. Bitku o prvé miesto medzi Pérezom a Leclercom napokon rozhodli tisíciny sekundy. Tretí Max Verstappen naďalej nemá šťastie. Jeden z jeho pokusov na čerstvých pneumatikách zmarili žlté vlajky, ďalší v samom závere, keď Max zajazdil najrýchlejší čas v prvom sektore, zmarila premávka. Štvrté miesto patrí Carlosovi Sainzovi.

V strede poľa sme boli zvedaví, čo sa cez noc podarilo nájsť Mercedesu. Odpoveďou je, že nič svetoborné sa nenašlo, hoci minimálne monopost Georgea Russella už tak výrazne neposkakoval a aj vďaka tomu napokon skončil ôsmy. Jeho tímový kolega Lewis Hamilton sa naďalej trápil s poskakovaním i nedostatočnou priľnavosťou v zadnej časti a skončil dvanásty.

V strede poľa tak možno budú hrať prím niektorí iní. Zatiaľ to vyzerá na tím McLaren, ktorý obsadil v treťom tréningu piate (Lando Norris) a šieste (Daniel Ricciardo) miesto, siedmy skončil Pierre Gasly. Najlepšiu desiatku doplnili ešte Esteban Ocon a Sebastian Vettel.

FOM