logo F1online.skF1online.sk

Toto sú najlepšie momenty mojej kariéry, hovorí Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2022

Sergio Pérez smeruje do Baku ako víťaz poslednej veľkej ceny a s čerstvým podpisom na novej zmluve s Red Bullom. Väčšina mikrofónov teda bude v Azerbajdžane mieriť na tohto muža, ktorý je naďalej šťastím bez seba. Keď si uvedomíme, ako to s ním vyzeralo na konci roka 2020, ani sa tomu nemôžeme čudovať.

Mexický pretekár si svoju súčasnú situáciu užíva plnými dúškami. Je nadšený z tímu, auta, novej zmluvy i posledných úspechov, ktoré s Red Bullom dosiahol. Pomyselnou čerešničkou na torte je spomínaná nová zmluva s tímom, ktorý označil za najlepší na svete.

„Bol som veľmi šťastný z toho, že s tímom zostanem minimálne do konca roka 2024,“ povedal Pérez. „To vypovedá o tom, akú skvelú prácu sme spolu odviedli a ako sú obe strany spokojné.“

„Mať zaistenú svoju budúcnosť mi umožní zostať sústredený na svoj hlavný cieľ – vyhrávať preteky a tituly majstra sveta. Myslím, že toto sú najlepšie momenty mojej kariéry a jazdiť pre tím, ktorý sa neustále pokúša o dokonalosť, je pre mňa ideálnou voľbou,“ chrlí superlatívy na adresu svojej stajne Pérez.

Nezabúdajme pritom, že tieto slová prichádzajú nie tak dlho po tom, čo bol Mexičan už jednou nohou preč z Formuly 1. Koncom roka 2020 s ním Racing Point odmietol predĺžiť spoluprácu a jeho poslednou nádejou sa stal Red Bull, kde napokon nahradil Alexa Albona. Teraz si od stajne z Milton Keynes vyslúžil dvojročné predĺženie kontraktu.

„Je úžasné, ako sa tvrdá práca zakaždým vypláca,“ raduje sa Pérez. „Pred dvoma rokmi som nemal miesto vo Formule 1 a dnes jazdím za ten najlepší tím.“

„Môžem povedať len to, že som šťastný a veľmi vďačný za príležitosť. Stále sa teším z pomyslenia na to, čo sme ako tím dosiahli v Monaku. Vidieť radosť mojej rodiny a mojej rodnej krajiny ma strašne motivuje,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia