logo F1online.sk

V Honde nečakali, že Mercedes bude mať taký silný motor

Tojoharu Tanabe
© Twitter/Honda Racing F1
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2020

V Honde si pred začiatkom sezóny verili a už začali pomýšľať aj na to, že si ako ďalšiu métu, ktorú by chceli prekonať, určia pohonnú jednotku Mercedesu. Po prvých troch veľkých cenách však musia uznať, že továreň v Brixworthe má opäť míľový náskok. Japoncov to prekvapilo.

Technický riaditeľ Hondy pre F1 Tojoharu Tanabe to uviedol na piatkovej tlačovej konferencii. “Sme prekvapení z ich progresu medzi vlaňajškom a týmto rokom,” priznal japonský odborník. “My sme sa naučili, v ktorých oblastiach zaostávame a v ktorých oblastiach sú oni pred nami.”

V Sakure už teraz lepšie vedia, kde ich pohonná jednotka stráca, no niečo s tým spraviť “nebude ľahké”. “Ale snažíme sa na nich dotiahnuť v kvalifikácii, ako aj na celú dĺžku pretekov. S našimi inžiniermi v Japonsku a Milton Keynes pracujeme veľmi tvrdo, aby sme sa dotiahli.”

Medzi Veľkou cenou Maďarska a Veľkej Británie sa uskutočnilo stretnutie zástupcov Hondy, Red Bullu a AlphaTauri, na ktorom rozobrali stratégiu do ďalších pretekov. “Načasované to bolo dobre, aby sme vyhodnotili posledné tri preteky. Mali sme čas na to, aby sme sa stretli s členmi tímu. Diskutovali sme o výkonoch, o tom, čo sme sa v posledných troch pretekoch naučili a potom si vymenili informácie. A potom sme sa bavili o pláne do budúcnosti, nie iba do Silverstonu, ale aj na celý zvyšok sezóny.”

Nasadenie nových komponentov treba totižto dôkladne načasovať, keďže kalendár ešte stále nie je uzavretý a nevieme naisto, na ktorých okruhoch sa bude v závere ročníka jazdiť.

Súvisiace články