logo F1online.sk

Druhý tréning pre Strolla. Albon havaroval, Vettel zas garážoval

Lance Stroll
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2020

Aj druhý tréning vo Veľkej Británii bol nezvyčajne horúci. Vysoké teploty vzduchu i trate narobili problémy nejednému jazdcovi. Podmienky najviac vyhovovali Lancovi Strollovi, ktorému zahrali do karát aj okolnosti, vďaka čomu si pripísal tréningové víťazstvo.

Na druhom mieste skončil Alex Albon so stratou deviatich stotín sekundy. Britský pretekár však v druhej polovici tréningu nejazdil, keďže v zákrute Stowe stratil kontrolu nad svojím monopostom a tvrdo narazil do bariéry. Zničil celú ľavú časť svojho auta a rovnako tak zadok.

Po nehode nastala červená fáza, ktorá prerušila kvalifikačné pokusy mnohých jazdcov. Nebyť tejto nehody, poradie druhého tréningu mohlo vyzerať inak.

Tretí Valtteri Bottas a piaty Lewis Hamilton tak mohli skončiť aj vyššie, hoci sa počas tréningu zdalo, že vysoké teploty Mercedesom veľmi nevyhovovali. Bottas stratil 0,157 sekundy a Hamilton niečo málo cez tri desatinky. Medzi dvojicou strieborných šípov skončil Charles Leclerc na Ferrari.

Sebastian Vettel v prvom tréningu nezajazdil žiadne zmysluplné kolá a veľkú časť druhého tréningu tiež strávil v garáži. Potom, čo ohlásil, že sa mu niečo uvoľnilo v kokpite, mechanici rozobrali prednú časť auta. Tím rozhodol, že najlepšie bude, ak Vettelovi vymení pedále. To sa nakoniec podarilo a posledných 25 minút strávil Vettel pri pretekových simuláciách. Vo výsledkovej listine mu patrí až osemnáste miesto.

Šiesty skončil Sainz, za ktorým sa umiestnil Nico Hülkenberg. Ten sa svojmu kolegovi v porovnaní s prvým tréningom nepriblížil, no má celú noc na to, aby sa pozrel na dáta a tím požiadal o zmeny na monoposte, aby mu viac sedel.

Do prvej desiatky sa ešte vošli Pierre Gasly, Daniel Ricciardo a Kimi Räikkönen. Za zmienku stojí aj štrnáste miesto Maxa Verstappena. Holanďan musel svoj kvalifikačný pokus prerušiť potom, čo mu v zákrute Becketts skrížil cestu Romain Grosjean. Holanďan si naňho poriadne zanadával, réžia nám z toho ponúkla niekoľkosekundovú vysielačku pozostávajúcu takmer výlučne z vypípaných nadávok.

Nehoda Alexa Albona:

Problémy Sebastiana Vettela:

Necenzurovaná vysielačka Maxa Verstappena:

A reakcia Romaina Grosjeana: