logo F1online.skF1online.sk

Leclerc najrýchlejší aj v druhom tréningu, za ním Sainz a Verstappen

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Aj druhý voľný tréning na Veľkú cenu Monaka priniesol veľmi intenzívny priebeh. Jazdilo sa veľa a v kvalifikačnom porovnaní bolo najrýchlejšie opäť Ferrari. Charles Leclerc a Carlos Sainz pritom boli pomerne výrazne rýchlejší než zvyšok poľa.

Druhý tréning vyzeral a prebiehal veľmi podobne ako ten prvý, hneď od začiatku s veľkou aktivitou zo strany všetkých pilotov a tímov. Rovnako tak sme boli svedkami aj jedného prerušenia, o ktoré sa však v tomto prípade nepostarali technické problémy, ale jazdecká chyba. V sekcii pri bazéne nezvládol svoj McLaren Daniel Ricciardo a po pomerne tvrdej nehode skončil v múre. Pre austrálskeho pretekára je to ďalšia nepríjemná udalosť a tlak na jeho pleciach určite nepomôže uvoľniť.

Okrem toho však prebiehal tréning pokojne a Ferrari v ňom opäť predviedlo svoju výkonnosť v pomalých zákrutách i kvalifikačných simuláciách. Na najkratšom okruhu v kalendári obsadili Charles Leclerc a Carlos Sainz prvé dve miesta s náskokom viac ako troch desatín pred Red Bullmi. Tí tak obsadili tretie a štvrté miesto, pritom tentoraz to je Sergio Pérez, ktorý sa vo výsledkovej listine nachádza pred tímovým kolegom.

Zvyšok poľa už má pomerne výraznú stratu. Piaty Lando Norris zaostal o viac ako šesť desatín, avšak ukázal, že McLaren by na tom v Monaku nemusel byť zle. Nechal za sebou aj šiesteho Georgea Russella na továrenskom Mercedese.

Najlepšiu desiatku vo vyrovnanom strede poľa uzavreli Gasly, Alonso, Vettel a Cunoda.

FOM

Súvisiace články

Diskusia