logo F1online.sk

Ferrari si dáva na čas, ďalšie upgrady uvidíme podľa Binotta až v Silverstone

Carlos Sainz v boxoch
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2022

Ferrari patrí k tímom, ktoré v tejto sezóne zvolilo veľmi opatrný prístup k nasadzovaniu vylepšení. Z rozpočtových aj geografických dôvodov zostáva opatrné a ako sa hovorí „radšej dvakrát meria a raz strihá“. Šéf Scuderie Mattia Binotto teraz verejnosti prezradil, že na nasledujúcich troch podujatiach v Monaku, Baku a Montreale neuvidíme takmer žiadne vylepšenia monopostu F1-75.

Scuderia priviezla väčší balík do Barcelony, ktorého význam boss stajne zahmlieval. Vraj od inžinierov z Maranella v priebehu sezóny uvidíme aj väčšie a významnejšie balíky úprav. Tak skoro sa ich však fanúšikovia nedočkajú.

„Myslím si, že rozpočtový strop do istej miery diktuje, čo môžeme a nemôžeme urobiť,“ prehlásil Binotto, ktorého cituje Motorsport.com. „Určite si musíme dať väčší pozor a neplytvať peniazmi, pretože to jednoducho nesmieme.“

„Upgrady prinesieme, keď budeme mať k dispozícii niečo významné. Nebude to tak, že nejaké kúsky prinesieme na každé preteky. Okrem toho, keď sa pozriete na nasledujúce preteky, tak do Monaka prinesieme nové predné zavesenie kvôli potrebe odlišného uhlu zatočenia a potom tu máme Baku, ktoré je mestským okruhom. Podľa mňa to teda bude až niekedy na britskej GP, kde by sme mohli priniesť nejaké vylepšenia,“ prehlásil švajčiarsky rodák.

Vyzerá to teda tak, že balík vylepšení zo Španielska zostane na dlhú dobu jediným. Pozorne budeme sledovať aj dianie v ostatných tímoch, pretože ani taký Red Bull toho od noviniek v Imole nepriniesol veľa.

Binotto tiež zopakoval spokojnosť s tým, ako zmenené auto (hlavne nová podlaha) fungovalo v Barcelone. „Som veľmi sklamaný, že sme mali problém s autom. Na druhej strane si však myslím, že sa objavilo množstvo pozitívnych signálov,“ povedal.

„Počas celého víkendu sme mali skvelé kvalifikačné tempo a balík vylepšení fungoval podľa očakávaní, čo nie je vždy samozrejmosťou. Všetko fungovalo správne.“

„Taktiež naše pretekové tempo a manažment pneumatík, s ktorými sme sa v minulých pretekoch trápili, boli na veľmi dobrej úrovni,“ uzavrel Binotto.