logo F1online.sk

V prvom tréningu najrýchlejší Verstappen, Vettel kvôli problémom nejazdil

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2020

V horúcom prvom tréningu pred VC Veľkej Británie zajazdil najrýchlejší čas Max Verstappen. Na druhej priečke skončil Lewis Hamilton a tretie miesto si pripísal Lance Stroll na Racing Pointe.

Verstappen si na mäkkej zmesi vyjazdil čas na úrovni 1:27,422. Lewis Hamilton stratil takmer polovicu sekundy a veľmi podobnú stratu zaznamenal aj Lance Stroll. Treba však pripomenúť, že obaja prenasledovatelia nasadili stredne tvrdé pneumatiky.

Na štvrtom mieste skončil Alex Albon, rovnako ako jeho kolega tiež na softoch. Piaty je Charles Leclerc, ktorý sa na trati objavil ako jediný z dvojice Ferrari.

V prvom tréningu totižto vôbec nejazdil Sebastian Vettel. “Na Sebastianovom aute sme zaregistrovali nejakú chybu na medzichladiči. Monopost musíme rozobrať, skontrolovať ho a pripraviť na druhý tréning,” potvrdil hovorca Scuderie Ferrari.

Veľmi rýchlo sa do tempa dostal Nico Hülkenberg, ktorý zaskakuje za Sergia Péreza. V prvom tréningu sa dokonca vošiel do prvej desiatky. Na svojho kolegu Lanca Strolla, ktorý má toho s monopostom Racing Pointu odjazdené ďaleko viac, stratil šesť desatín sekundy.

Prvý tréning prerušila jedna červená vlajka, ktorú spôsobil Antonio Giovinazzi. Po tridsiatich minútach jázd sa roztočil v rýchlej zákrute Becketts a úplne si zničil pneumatiky. Z nich sa začal oddeľovať behúň a polámal podlahu Alfy Romeo. Na trati bolo plno úlomkov, ktoré museli maršáli odpratať.

Dodajme, že Lewis Hamilton dostal pred dnešnými jazdami novú jednotku MGU-K. Mercedes plánoval vymeniť túto jednotku všetkým autám pred budúcotýždňovými pretekmi, ale dáta z Hamiltonovho auta vykazovali isté nezrovnalosti. Tím sa preto rozhodol neriskovať a Hamiltonovi z preventívnych dôvodov jednotku vymenil o čosi skôr.