logo F1online.sk

Hamiltonov spor s FIA o pírsingy môže skončiť škaredo, varuje Ted Kravitz

Lewis Hamilton
© Finn Pommeroy/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 5. 2022

Aké rozuzlenie bude mať kauza spodného prádla, šperkov a pírsingov? Zdá sa, že jediný Lewis Hamilton vstupuje do priamej konfrontácie s FIA a novými riaditeľmi pretekov. Britský šampión si totiž odmieta z tela zložiť všetky šperky a to môže znamenať nemalé problémy.

V Miami Lewis nariadenia FIA sčasti uposlúchol, keď si z tela zložil všetky pírsingy okrem dvoch, ktoré nie je možné odstrániť bez lekárskeho zákroku. Problém je najmä šperk v jeho nose a Hamilton nástojí na jeho ponechaní.Podľa niektorých zdrojov za nerešpektovanie nariadení hrozia jazdcom zo strany FIA vysoké pokuty, no podľa redaktora Sky Sports Teda Kravitza môžu byť sankcie ešte vážnejšie.

„Začne Lewis v Monaku zbierať pokuty? Ten pírsing si nevybral, pretože mu zarástol. Nemôže si ho len tak jednoducho vybrať ako náušnicu,“ povedal Ted Kravitz. „Schyľuje sa nám teda k menšej búrke. Hamilton povedal, že ho môžu pokutovať koľko chcú, ale nie je to také jednoduché.“

„Ak FIA jazdca neskontroluje – zdá sa, že teraz ich kontrolovať môžu –, tak mu tiež môžu zabrániť vyjsť z boxovej uličky a zapojiť sa do piatkového voľného tréningu, pretože neprešiel kontrolou. Piloti sú fakticky kontrolovaní rovnako, ako ich autá,“ hovorí Kravitz.

„V priebehu jeden a pol pretekov sa to môže skončiť veľmi škaredo,“ uzavrel napokon reportér Sky Sports.

Na záver je vhodné pripomenúť, že Lewis Hamilton dostal od riaditeľa pretekov Nielsa Witticha výnimku na dve veľké ceny. Aj v Španielsku tak bude mať pilot Mercedesu pokoj, no v Monaku by sme sa už mohli dočkať definitívneho rozuzlenia tejto kauzy. Je tiež vhodné poznamenať, že na nasledujúcich podujatiach bude riaditeľom pretekov Eduardo Freitas.