logo F1online.sk

Hamilton si nemieni pírsingy sňať: Dostal som výnimku tu, dostanem ju aj po zvyšok sezóny

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 5. 2022

Pravidlo platné od roku 2005, ale vynucovať sa začalo až dnes. Kauza spodného prádla, šperkov a pírsingov nám ani zďaleka nekončí. Lewis Hamilton na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Miami pôsobil bojovne naladený, dokonca ochotný vynechať preteky. Po pár hodinách sa zdalo, že Lewis predsa len ustúpil a keďže veľkej podpory sa mu nedostalo ani od Tota Wolffa, zložil si všetky šperky okrem dvoch, ktoré sa nedajú sňať len tak. Uspokojil sa s výnimkou. Tá však nebude nekonečná.

Dva pírsingy si Lewis bude môcť ponechať aj v Barcelone, keďže s riaditeľom pretekov Nielsom Wittichom dospeli ku kompromisu. Hamilton dostane výnimku a tým pádom aj viac času, aby vyriešil situáciu okolo tých šperkov, ktoré nie je možné z tela sňať len tak ledabolo. Po kvalifikácii sa však Lewisovi vrátila bojová nálada a dal jasne najavo, že v tomto spore nepovedal posledné slovo.

Na priamu otázku, či si v Monaku zloží pírsing zo svojho nosa, odpovedal jednoznačne: „Nie, dostal som výnimku na tieto preteky, dostanem ju aj na ostatné. Veď snubné prstene sú naďalej povolené,“ prehlásil Hamilton. Ten stále nerozumie niektorým veciam, napríklad ako sám povedal, prečo sú snubné prstene naďalej povolené. Podľa portálu The Race je to preto, že v súčasnej podobe pravidiel nie sú definované ako nedovolené, čo však neplatí o pírsingoch.

Otázky mali aj ďalší jazdci, napríklad Fernando Alonso nosí na zápästí špeciálnu ortézu, ktorá je dedičstvom jeho tvrdej nehody v Austrálii v roku 2016 a znižuje námahu svalov a kĺbov.

Je tak možné, že v blízkej budúcnosti budú pravidlá presnejšie zadefinované a rozšírené. Či sa to bude týkať aj Hamiltona a jeho pírsingu, je zatiaľ vo hviezdach.

„Pokiaľ ide o šperky, bolo mi povedané, že bezpečnosť je na prvom mieste. Nuž, čo ste potom robili ostatných šestnásť rokov? Mám ich na sebe už šestnásť rokov, takže vtedy to nebol problém bezpečnosti?“ pýta sa Hamilton.

Nuž, odpoveď na túto otázku je pomerne jednoduchá. Keďže toto pravidlo vstúpilo do života dva roky pred Lewisovým príchodom do F1, tak môžeme povedať, že ho (a nebol sám) porušoval počas celého svojho pôsobenia. Keď sa v tomto roku ujal velenia Niels Wittich, zostal očividne dosť zaskočený tým, že jazdci si z tejto požiadavky nikdy ťažkú hlavu nerobili a rozhodol sa to zmeniť.

Lewis sa na piatkovú tlačovku v Miami dostavil priam „ovešaný“ rôznymi hodinkami, retiazkami a šperkami. V Monaku už nebude mať od riaditeľa pretekov výnimku a na otázku, čo z jeho strany uvidíme v Monte Carle, odpovedal žartovne: „Jasné, že nabudúce si vezmem štyri hodinky.“

Súvisiace články