logo F1online.sk

Heidfeld o Leclercovi: Bol za poloboha, ktorý zvládne všetko

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 7. 2020

Bývalý pilot Formuly 1 Nick Heidfeld neoznačil štart do sezóny Charlesa Leclerca za vydarený. Monacký mladík síce veľmi dobrým výkonom vybojoval fantastické druhé miesto na Veľkej cene Rakúska, no v ďalších dvoch pretekoch zabodovať nedokázal .

Očakávania, ktoré sa na Leclerca po skvelej vlaňajšej sezóne zniesli, boli obrovské. Ferrari však pre rok 2020 nepostavilo dobré auto a bol to práve Charles, ktorý mal v tejto sezóne prebrať úlohu lídra. Ocitol sa teda v dosť odlišnej situácii, ako v roku 2019.

„Leclercovi sa v posledných dvoch pretekoch nedarilo,“ povedal Nick Heidfeld pre Sky Deutschland, na ktorý odkazuje portál Grandpx.info. „V Maďarsku to v jeho podaní boli vlastne dosť slabé preteky.“

„Už mesiace tvrdím, že v Taliansku k Leclercovi vzhliadajú ako k veľkému záchrancovi. Videli v ňom niekoho, kto uspeje v aute, v ktorom mnohí ďalší v snahe získať titul zlyhali. Týždne a mesiace pred štartom sezóny bol za poloboha, ktorý zvládne a dokáže všetko,“ vyhlásil „Quick Nick“.

„Na jeho plecia sa znieslo toľko očakávania, že ich skrátka nemohol naplniť. Teraz je jasné, že to bolo nerealistické,“ dodal Heidfeld, podľa ktorého čaká Charlesa náročné obdobie.

Ferrari nemá v roku 2020 rýchle auto, navyše, na talianskom území sa v tomto roku usporiadajú hneď tri veľké ceny. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa tlak na Leclerca mal v najbližších mesiacoch uvoľniť.

„S týmto autom môžu pre Charlesa nastať veľmi ťažké časy. Zo začiatku môže byť vnímaný pozitívne, pretože si svoje chyby priznáva, nemôže to však robiť večne. Ak bude chybovať ďalej a zakaždým hovoriť: ‚Bola to moja chyba‘, potom začnú vyvstávať otázky, či vôbec patrí na to miesto,“ hovorí Heidfeld.

„Nikde nie je tlak taký veľký, ako vo Ferrari. Našťastie, schopnosť vysporiadať sa s ním, je jednou z Charlesových najväčších predností. Otázkou však je, ako bude jeho vývoj pokračovať. Som skutočne zvedavý, ako vysoko sa dokáže dostať. Bude vzrušujúce to sledovať,“ uzavrel Heidfeld.

Súvisiace články