logo F1online.sk

Hamilton: Odviedol som sakra dobrú prácu

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 5. 2022

Z nádejného piatka do utrápenej soboty. Tak by sa dal zhrnúť doterajší priebeh Veľkej ceny Miami v podaní tímu Mercedes. Jeho piloti v piatok poriadne „vystrkovali rožky“, no v sobotu už s Ferrari a Red Bullom nedokázali držať krok. Tentokrát bol Lewis Hamilton tým, ktorý sa môže vytešovať z interného víťazstva nad tímovým kolegom. Sedemnásobný šampión bol so šiestym miestom dosť spokojný.

George Russell so svojim autom nesmierne bojoval a napokon neuspel. Lewis Hamilton pôsobil vyrovnanejšie a napokon skončil šiesty za Valtterim Bottasom, ktorý vynechal takmer celý piatkový program. Pri pohľade na prvý a druhý voľný tréning sme však od Mercedesu určite očakávali viac.

„Pri pohľade na piatkové tempo je to trochu mätúce,“ priznal po kvalifikácii Hamilton. „Neviem, prečo sme vyzerali rýchlejší, ako sme v skutočnosti boli. Pred kvalifikáciou to boli trochu nervy, avšak nedokázali sme urobiť žiadny krok vpred. Skrátka musíme pokračovať v práci.“

„Vo všeobecnosti som spokojný s prácou, ktorú som v kvalifikácii odviedol. S autom, ktoré mám, som odviedol to najlepšie, čo s ním šlo – je veľmi náročné na riadenie.“

„Jeden z francúzskych novinárov hovoril, že neodvádzam dobré výkony, no dnes som odviedol sakra dobrú prácu a som s tým spokojný,“ dodal Hamilton.

Sedemnásobný šampión musel už v prvej časti kvalifikácie bojovať do posledného kola, keďže sa mu nedarilo poskladať konkurencieschopný čas. V závere sa mu to však podarilo a pomerne s prehľadom postúpil. Kvalitné kolo zopakoval aj o niekoľko minút neskôr v Q2, kedy zajazdil opäť kvalitný čas a postúpil s časovou rezervou.

„Bol som uvoľnený a nemal žiadne obavy alebo niečo podobné. Ani v Q1 som v cieli nevedel, či sa mi podarilo postúpiť, podobne tak v Q2, takže zakaždým len s napätím čakáte, či ste urobili dosť a dúfate v dobré správy. V Q3 to bola trochu bitka a trochu trápenie, ale za šieste miesto som vďačný,“ povedal Hamilton.