logo F1online.sk

Tento a barcelonský víkend pre nás budú veľkými udalosťami, hovorí Russell

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 5. 2022

Dokáže Mercedes ešte túto sezónu zvrátiť vo svoj prospech? Dozvieme sa už v nasledujúcich týždňoch. Inžinieri v Brackley a Brixworthe pracujú dňom i nocou a pred víkendom v Miami prišli s niekoľkými zaujímavými vyjadreniami. Pred Hard Rock Stadium sa tento víkend uskutočnia dôležité skúšky, ktoré by potom tím v Barcelone a na ďalších podujatiach mohol pretaviť v zlepšenie svojej výkonnosti.

Okrem súčasnej formy Mercedesu je vitálnou témou určite aj porovnanie Lewisa Hamiltona a Georgea Russella, ktorý si za štyri preteky vytvoril pred sedemnásobným šampiónom vyše dvadsaťbodový náskok. Podľa bývalého pilota Williamsu to však také jednoduché nie je.

„Určite si nemyslím, že podávam lepšie výkony ako Lewis. V pretekoch vám musí ísť mnoho vecí naproti. Myslím, že sme v tomto roku navzájom vyrovnaní, no pre mňa sa veci vyvíjali lepšie než pre neho,“ povedal pred štartom víkendu v Miami George Russell.

„Ako tím sme v trochu odlišnej pozícii, než na akú sme boli zvyknutí a pokojne aj jedna desatina môže znamenať rozdiel medzi dobrým a zlým víkendom. Niet pochýb o tom, že pilotovať toto auto je výzva. Očakávam však, že tento víkend na tom budeme o trochu lepšie, pretože bude teplejšie a to znamená menej trápenia s pneumatikami. Veci by sa mali vrátiť trochu do normálu,“ dodal Russell.

Jeho tím čelí tento víkend veľkým očakávaniam, keďže inžinieri Mercedesu zobrali podujatie v Miami takým útokom, ako rakety Neptun ruskú fregatu Admiral Makarov. Sám George však upokojuje, že tento víkend je hlavne o hľadaní cesty ďalej a nemáme očakávať, že monopost W13 bude zrazu o sekundu rýchlejší.

„Pre náš tím je nasledujúcich pár pretekov dôležitých, pretože si myslím, že už máme za sebou dosť času nato, aby sme z nazbieraných informácií vytvorili nejaký softvér pre simulácie doma v továrni, našli problém a potom to preniesli do praxe,“ hovorí Russell.

„Nemyslím si, že tento víkend prídeme s riešením, ale mohlo by nám to dať omnoho jasnejší smer a ukázať cestu, ktorou sa treba vydať. Tento a barcelonský víkend pre nás budú veľkými udalosťami, ale ako som povedal, na tomto okruhu zmenu vo výkonnosti neuvidíte,“ dodal George.

Súvisiace články