logo F1online.sk

Vettel a Red Bull opäť spolu? S Christianom som už nejaký čas nehovoril, odmietol Seb

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 4. 2022

Diskusie o budúcnosti Sebastiana Vettela v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch celkom iste naberú na obrátkach. V Imole sa novinári tejto téme venovali pomerne extenzívne a s tým súvisí aj rad otázok, ktorým nemecký pretekár čelil. Jedna z nich sa týkala aj jeho bývalého zamestnávateľa z Milton Keynes.

V Red Bulle by totiž čisto teoreticky mohli mať jedno miesto voľné. Momentálne ho drží Sergio Pérez, no zálusk si naň robí aj Pierre Gasly. No čo taký Sebastian Vettel? Nemecký pretekár však rezolútne poprel, že by „snoril“ v tábore tímu, s ktorým dosiahol najväčšie úspechy vo svojej kariére.

„S Christianom som už nejaký čas nehovoril, takže nie, nie je to pravda,“ odmietol Vettel špekulácie pred novinármi v Imole.

S blížiacim sa koncom jeho súčasného kontraktu bude zaujímavé sledovať, ako sa situácia okolo štvornásobného šampióna bude vyvíjať. Čo by v súčasnej fáze svojej kariéry ešte chcel dosiahnuť a aké budú jeho požiadavky pri rokovaniach s Aston Martinom?

„Môj kontrakt končí po tejto sezóne. Samozrejme, všetci v tíme dúfali, že nás čaká lepší rok, minimálne teda jeho začiatok, ale myslím, že by bolo chybou túto sezónu odpísať už takto skoro,“ povedal Vettel.

„Máme nové pravidlá a bojujeme s veľkým množstvom vecí, ako po stránke výkonnosti, tak po stránke úsilia dostať z monopostu jeho výkonnosť.“

„Myslím, že ostatné tímy čelia rovnakým alebo aspoň podobným problémom. Je teda veľa vecí, ktorým musíme porozumieť a naučiť sa v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch. Bude dôležité stanoviť si pre tento rok smer, ale tiež zistiť, čo chceme robiť v nasledujúcich troch alebo štyroch rokoch,“ dodal nemecký šampión.