logo F1online.sk

Shovlin o vyriešení poskakovania: Vidíme sľubné signály

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2022

Dokáže to ešte Mercedes obrátiť vo svoj prospech? Napriek ďalšiemu náročnému víkendu v Imole prichádzajú z vedenia stajne z Brackley pozitívne signály, že počas nasledujúcich dvoch podujatí by mohlo prísť k výraznejšiemu posunu k lepšiemu. Počas talianskeho víkendu o tom hovoril Toto Wolff, ku ktorému sa neskôr pridal aj šéf traťových inžinierov Mercedesu Andrew Shovlin.

Treba vyriešiť poskakovanie a od toho sa odraziť ďalej. Toto sa pre partičku z Brackley stalo v posledných týždňoch mantrou, ale počas prvých štyroch podujatí sme nevideli významnejšie posuny vpred zo strany inžinierov Mercedesu. Bude to v Miami inak? Tím by totiž na Floridu mohol pricestovať s vylepšeniami, ktoré pomôžu Georgeovi Russellovi a Lewisovi Hamiltonovi sa posunúť vpred.

„Nemôžeme jazdiť s autom nastaveným tak, ako je navrhnuté. Musíme jazdiť s vyššou svetlou výškou, čo znamená, že má slabšiu výkonnosť. To platí možno o každom monoposte na rošte. Veľa ľudí trpí v dôsledku poskakovania a vieme, že zdvihnutie monopostu tento problém zmierňuje,“ povedal Andrew Shovlin v tradičnom debrífingu Mercedesu po skončení Veľkej ceny Emilia Romagna.

„Tu v Brackley prebieha veľa práce v snahe porozumieť tomuto fenoménu a ako ho dostať pod kontrolu.“

„Existuje nejaké aerodynamické riešenie, s ktorým môžeme prísť, aby sme sa tohto problému zbavili? Realisticky si myslíme, že k tomu treba pristupovať krok po kroku a nie čakať na jeden veľký moment, kedy všetko poskakovanie zmizne. Vidíme však sľubné signály. Dúfame, že na auto prinesieme nové diely, možno už v Miami, ktoré prinesú progres pri riešení tohto problému,“ dodal Shovlin.

Súvisiace články