logo F1online.sk

Krack: Bola by hlúposť, keby sme sa Vettela nepokúsili udržať

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2022

Aston Martin nechal v Imole zabudnúť na svoje veľmi nevydarené vystúpenie v Austrálii. V Taliansku tím vybojoval dokonca dvojité body. Vo svetle udalostí v Albert Parku však Sebastian Vettel čelil otázkam o svojom konci. Možný odchod do dôchodku Seb síce nepriznal, ale ani nepoprel, čo prenieslo mikrofóny médií pred tvár jeho šéfa Mikea Kracka.

Podľa Vettela totiž o jeho odchode nerozhodnú len výsledky, ale aj progres a kvalita projektu, do ktorého investuje svoju kariéru. Sebastian skrátka chce vidieť posun, nielen po stránke výkonnosti monopostu, ale tiež vo vnútri tímu.

„Nebudem hovoriť o kontraktoch, ale samozrejme, ak máte jazdca ako je Sebastian Vettel, ktorého dokážete udržať motivovaného tým, že mu poskytnete auto, ktoré je hodné jeho jazdeckého umenia, boli by ste hlúpi, keby ste sa ho nepokúsili udržať,“ povedal novinárom šéf tímu Mike Krack, ktorého cituje Autosport.

„Stopercentne rozumiem jeho slovám. Chce vidieť progres, chce vidieť, že auto sa posúva, pretože on nie je jazdcom, ktorý by chcel bojovať o osemnáste alebo šestnáste miesto. Úplne mu teda rozumiem a je na nás, aby sme mu poskytli náradie, ktoré potrebuje na podávanie výkonov,“ dodal Krack.

Ten Sebastiana pozná už z čias ich spoločného pôsobenia v BMW Sauber a povedal, že odhodlanie nemeckého šampióna naňho urobilo veľký dojem. „Má veľmi, veľmi súťaživého ducha, a to aj napriek veľkým úspechom, ktoré má za sebou. Má tiež veľmi vysokú pracovnú morálku, rovnako ako ja. To si veľmi cením,“ povedal Krack.

„Okrem toho je však taktiež dobrý a príjemný chlap, ktorý chápe naše súčasné obmedzenia. Neprestáva na to tlačiť a zároveň je veľmi realistický. Je preto dôležité, aby sme sa snažili spojiť to, čo si myslíme, že musíme urobiť, zostať otvorení, transparentní, diskutovať a posunúť sa ďalej,“ dodal Krack.

Súvisiace články