logo F1online.skF1online.sk

Veľkí kamaráti Schumacher a Vettel vo vzájomnom súboji: Bola to zábava

Mick Schumacher a Sebastian Vettel
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2022

Aj vďaka tomu, že bola piatková kvalifikácia prerušená hneď päťkrát, sa niektorí piloti ocitli na pozíciách, kam s výkonnosťou svojich monopostov nepatrili. V sobotnom šprinte sme tak boli svedkami mnohých súbojov. Jeden z nich zviedli aj veľkí kamaráti Mick Schumacher a Sebastian Vettel. Víťazne z neho vyšiel pilot Haasu.

„Bola to zábava,“ zhodli sa obaja protagonisti. „Dopadlo to lepšie preňho, ale vedel som, že je na stredne tvrdých pneumatikách, kým ja som sa trápil stále viac a viac na mäkkých. Bola to teda iba otázka času. Dokázal som ho chvíľu držať za sebou, ale po určitom čase bol rýchlejší,“ povedal stojac po boku svojho kamaráta Vettel, ktorý sa v sobotu prepadol z ôsmeho miesta na štarte na trináste v cieli.

„Išiel som do toho poľahky a celkom uvoľnene,“ povedal s úsmevom Schumacher. „To si nemusel, veď si ešte mal pred sebou Alonsa,“ skočil mu do toho so smiechom Vettel.

„Ale nie, bola to dobrá zábava a bolo skvelé sledovať, čo robil on a ako sa bránil. Dalo sa z toho niečo odniesť a naučiť,“ povedal Schumacher.

Pilot Haasu aj v Imole prehráva v súboji s tímovým kolegom Kevinom Magnussenom. Obaja v šprinte zviedli viacero súbojov. Mick prišiel do cieľa iba tri sekundy za tímovým kolegom. Ten síce vybojoval jeden bod a to je v konečnom dôsledku jediné, čo sa ráta, ale Schumacher tiež nepodal zlý výkon, keď sa mu z dvanástej pozície na štarte podarilo o dve miesta posunúť.

Kým jeho tímový kolega nazval rozhodnutie siahnuť po stredne tvrdých pneumatikách chybou, Mickovi sa to pri spätnom pohľade pozdávalo. „Myslím, že sme si vybrali správne pneumatiky. Zviedli sme nejaké pekné súboje, čo bola zábava, ale žiaľ, v konečnom dôsledku to neprinieslo žiadne body. Snáď na tom v nedeľu budeme dostatočne dobre na to, aby sme to dokázali,“ povedal Schumacher.

„Musíme počkať, ako na tom budeme s plnou nádržou, ale všetko, čo sme sa v tréningu dozvedeli, vyzeralo sľubne,“ dodal Mick.

Súvisiace články

Diskusia