logo F1online.sk

Nové budovy v Silverstone rastú strašne rýchlo, hovorí Stroll

Lance Stroll
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2022

Dokáže sa Aston Martin vymotať zo svojej súčasnej situácie? Tento tím sa nijak netajil svojimi obrovskými ambíciami, avšak jeho predstavenie v prvých troch pretekoch sezóny z neho urobilo veľkého outsidera do jej zvyšku. Pilot tímu Lance Stroll však zostáva odhodlaný a nádeje vkladá do prudkého rozvoja tímu, ktorý práve prebieha.

Kanadský pretekár je podľa vlastných slov šokovaný tým, ako rýchlo sa zázemie v Silverstone rozrastá. Zostáva preto plne sústredený a hovorí, že Aston Martin je tímom budúcnosti, nie súčasnosti.

„Sme nadšení a plne sústredení do budúcna. Je úžasné sledovať, čo sa doma v Silverstone práve odohráva pri budovaní nových tovární. Rastú tak rýchlo,“ povedal novinárom v Imole Lance Stroll. „Keď tam prídem, tak som každý týždeň šokovaný tým, ako stavba postupuje a ako rýchlo tá budova rastie.“

„Pridávajú sa k nám ďalší a ďalší ľudia. Myslím, že to je nesmierne vzrušujúci projekt, ktorý pokračuje vo svojom raste a naozaj z toho sa teším,“ dodal syn kanadského miliardára.

Aston Martinu rozhodne nechýbajú ambície a marketing zvláda na jednotku, avšak výkony tohto tímu sú na začiatku sezóny dosť slabé. Prenikajú hlasy, že majiteľ Lawrence Stroll sa snaží mať až nezdravý vplyv na celé dianie v tíme, čo narážalo na odpor Otmara Szafnauera. Rozchod sa tak zdal nevyhnutný.

„Je to proces, je to proces vývoja a porozumenia tomu, čo potrebujeme v tejto sezóne zlepšiť, ale skutočne sa teším na nasledujúce roky a ďalšie smerovanie tímu. Pre nás je to naozaj najmä o budúcnosti,“ povedal Stroll.

Budúcnosť tu však ešte nie je a treba žiť v prítomnosti. Jedna vec je plánovať dlhodobo, druhá zvyšných dvadsať pretekov, ktoré nás v tomto roku ešte čakajú. Prvé tri boli pre Aston Martin katastrofou, čo prinesú tie ďalšie? „Som presvedčený a verím, že ako tím sa môžeme zlepšovať a dokážeme toto auto posunúť,“ povedal Stroll.

„Vo Formule 1 však nevyvíjate len vy, ale vyvíja každý. Od začiatku do konca roka prebiehajú aj vývojové preteky.“

„Budeme v tomto roku bojovať o víťazstvá? Nie. Budeme v tomto roku bojovať o pódiá? Pravdepodobne nie. Dostaneme sa do pozície, z ktorej dokážeme zabojovať o body? Naozaj dúfam a verím, že je to možné, ak budeme robiť správne veci, navzájom sa tlačiť vpred a prídeme s nápadmi, ako vyriešiť niektoré naše obmedzenia. Čas ukáže,“ povedal kanadský pretekár.