logo F1online.sk

Krack bráni Strolla: S rýchlym autom by sme tieto problémy nemali

Lance Stroll
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 4. 2022

Štart sezóny ako z nočnej mory. Tím Aston Martin sa v poslednom období prezentoval svojimi majstrovskými ambíciami, ktoré však na začiatku roka 2022 pôsobia ako sci-fi. Po troch veľkých cenách je bez bodu na poslednom mieste Pohára konštruktérov a ešte sa k tomu tím a jeho jazdci v Austrálii „blysli“ niekoľkými zbytočnými chybami.

Pilot tímu Lance Stroll síce opúšťal Albert Park s troma bodmi na konte, avšak nie majstrovskými, ale trestnými. Dva dostal za hlúpu chybu z vlastnej nedbanlivosti v kvalifikácii, jeden za svoje kľučkovanie v nedeľných pretekoch. Nový šéf stajne Mike Krack však svojho zverenca bráni. Kanaďan vraj doplatil na kombináciu nového vedenia pretekov a slabého monopostu.

„Myslím, že sa ešte musíme naučiť, ako nové riaditeľstvo pretekov riadi dianie na trati. V Melbourne to pre nás bola trochu tvrdá lekcia, ale dostaneme to pod kontrolu,“ povedal médiám Krack.

„Keď auto nie je také dobré, ako by ste chceli, potom sa jazdec snaží čo najviac brániť. Je v tom aj nový spôsob riadenia pretekov, ale zvaliť to len na toto, by bolo príliš jednoduché. Keby sme mali lepšie auto, nemali by sme tieto problémy,“ uviedol Krack.

V tíme zo Silverstone sa toho v posledných mesiacoch udialo naozaj mnoho. Táto stajňa mala podľa všetkých predpokladov i logiky vstúpiť do novej éry tou správnou nohou, avšak nový monopost AMR22 patrí na rošte k tým úplne najslabším. Všetko zatiaľ poukazuje na to, že majiteľ Lawrence Stroll sa toho snaží riadiť viac, než by bolo zdravé.

Krack na túto pozíciu nastúpil v januári ako nástupca Otmara Szafnauera, ktorý bol v tíme nesmierne populárny. Nový boss nevyzerá, že by bol dianím dvakrát zaskočený. Pri svojom príchode vraj nemal ilúzie.

„Keď ma oslovili s možnosťou nastúpiť na túto pozíciu, mal som množstvo otázok. Po vypočutí odpovedí som vedel, že ma čaká veľká výzva,“ hovorí Krack.

„Bolo by jednoduché pred tým utiecť, takže som ani neočakával, že to bude ľahké. Musím povedať, že prvé tri preteky neboli ľahké, ale na konci dňa Formula 1 je Formula 1 a je to ťažký šport. Musíte mať rýchle auto, musíte mať dobrých jazdcov, nesmiete robiť chyby, takže momentálne to nemáme všetko pohromade,“ povedal Krack.

Súvisiace články