logo F1online.skF1online.sk

Zmätený Hamilton o Ferrari: Nerozumiem tomu a podľa mňa tomu nerozumie nikto

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2022

Ferrari predviedlo na Veľkej cene Austrálie dominantný výkon, ktorý najlepšie dokumentuje prvý grand slam v kariére Charlesa Leclerca. Tohtoročný monopost F1-75 z dielne inžinierov z Maranella nemal v Austrálii konkurenciu a mnohých odborníkov dokonalo poplietol. Koncept Ferrari fungoval perfektne a málokto rozumie tomu, ako je to možné. Trochu zaskočený zostal aj Lewis Hamilton.

Cez víkend sa zdalo, že najväčšie problémy s notoricky známym poskakovaním má práve Ferrari. Minimálne v niektorých fázach víkendu to tak určite vyzeralo. Na tento jav najviac trpel v doterajšom priebehu Mercedes, ktorý mu pripisuje prinajmenšom väčšinu zo svojho súčasného deficitu na čelo štartového poľa.

V Austrálii však dosť výrazne poskakovalo aj Ferrari. Paradoxne, na jeho výkonnosti sa to vôbec nepodpísalo. Monopost F1-75 síce šialene skákal, ale po trati priam lietal, čo pilota Mercedesu Lewisa Hamiltona zaskočilo.

„Nerozumiem tomu a podľa mňa tomu nerozumie nikto,“ povedal Hamilton po sobotnej kvalifikácii v Albert Parku. A keď Lewis niečo také povedal v sobotu, viete si predstaviť, aký zmätený musel byť po nedeli. „Prial by som si, aby to bol aj náš prípad, ale nie je.“

Mercedes tak aj na treťom podujatí zaostal, no minimálne po nedeľných pretekoch zasvietilo svetlo na konci tunela. Celková strata sa síce nezdala byť oveľa nižšia, no Mercedes došiel do cieľa a „nezožral“ pritom vlastné pneumatiky, čo sa v nedeľu nepodarilo každému.

„Naozaj sa mi však nepáči to poskakovanie. To je ten najhorší zážitok, aký som v aute zažil a nedokážeme sa toho zbaviť,“ hovorí Hamilton.

„V niektorých situáciách to môže byť nebezpečné a myslím, že bolo dobré, keď na zadnej rovinke zakázali používanie DRS. Poskakovanie tam bolo také výrazné, že uprostred rovinky sa auto začalo pretáčať. Hovoril som si: ‚Toto je predsa smiešne.‘“

Súvisiace články

Diskusia