logo F1online.sk

Stroll „spadne“ na štarte o tri miesta, vinu si nepriznal

Nicholas Latifi
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 4. 2022

Prvú časť kvalifikácie na Veľkú cenu Austrálie poznačila naozaj prazvláštna nehoda medzi Lanceom Strollom a Nicholasom Latifim. Obaja krajania boli v tom čase v schladzovacom kole, pričom z toho vznikla pomerne veľká nehoda. Za vinného bol prakticky všetkými prítomnými označený pilot Aston Martinu, ktorý akoby sa ani nepozeral do spätných zrkadiel. S týmto záverom súhlasili aj komisári a Strollovi udelili trest.

Pilot Aston Martinu „príde“ na štarte pretekov o tri miesta, ale keďže beztak skončil v kvalifikácii posledný, jedinú ujmu preňho predstavujú dva trestné body. Sám Lance to však so svojou vinou tak jednoznačne nevidí.

„Obaja sme boli v schladzovacom kole. Videl som video a on sa skrátka z ničoho nič rozhodol ísť predo mňa na veľmi zvláštnom mieste,“ povedal Stroll.

„Bolo to skrátka veľmi zvláštne. Odrazu sa rozhodol predbiehať a trať sa v tomto mieste veľmi zužuje a smeruje doprava,“ dodal rodák z Montrealu.

Znie to možno trochu zvláštne, no rovnaký trest dostal za súboj so Strollom v Saudskej Arábii Alex Albon. V každom prípade však ako Lance, tak Nicholas skončili s poškodenými autami a z kvalifikácie odstúpili.

„Spoza volantu som nemal pocit, že by to bola moja vina a tento pocit potvrdil aj môj pohľad na spomalené zábery. Nechal som ho ísť, pretože mi bolo povedané, že je v rýchlom kole. Pokračoval som preto v príprave svojich pneumatík a videl veľa miesta po jeho pravej strane, no keď som bol vedľa neho, tak do mňa zatočil,“ zhodnotil incident zo svojho pohľadu Latifi.

Ešte kurióznejšie je, že Stroll sa v skutočnosti môže posunúť na devätnáste miesto, nakoľko Alexa Albona zrejme čaká diskvalifikácia, keďže zrejme nemal po kvalifikácii dostatok paliva na odobratie vzorky.

Súvisiace články