logo F1online.sk

Podľa Hülkenberga bude musieť Vettel „siahnuť hlbšie“, aby všetko dohnal

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 4. 2022

Pilot Aston Martinu Sebastian Vettel sa vracia do akcie po tom, čo kvôli koronavírusu vynechal podujatia v Bahrajne a Saudskej Arábii. Nemeckého šampióna nečaká žiadny „med“. Jeho tím v tomto roku ešte nebodoval, jeho auto sa nezdá konkurencieschopné a ešte k tomu všetkému prišiel o stovky a stovky dôležitých kilometrov v kokpite monopostu AMR22.

Štvornásobného majstra sveta v kokpite zastúpil Nico Hülkenberg, ktorý upozorňuje, že v Austrálii to štvornásobný šampión nebude mať vôbec jednoduché. Jeho tím sa toho o aute naučil veľa a v porovnaní predsezónnymi testami sa nepochybne zmenilo. Určite to pre Vettela bude veľká výzva.

„Tieto dva preteky mu budú chýbať, takže rozhodne bude zo začiatku trochu pozadu,“ povedal Hülkenberg.

„Myslím si však, že je to veľmi talentovaný pretekár. Dokáže to všetko dobehnúť, ale určite ho po ceste čaká trochu práce, bude musieť siahnuť hlbšie a viac zamakať, aby to všetko dohnal,“ dodal Hulk.

Absencia jedného z najskúsenejších mužov na rošte rozhodne nepomohla ani jeho tímu, ktorý si takisto bude musieť „siahnuť hlbšie“. Aston Martin a Williams sú totiž jediné dva tímy, ktoré v úvodných dvoch podujatiach nebodovali. Pre štvornásobného majstra sveta to tak bude ešte o niečo zložitejšie.

„Počas celých zimných testov sme museli pracovať na najrôznejších problémoch. Sebastianov pozitívny test prišiel v okamihu, keď sme to určite nepotrebovali, pretože stratíte svoj referenčný bod. Musíte zmeniť jazdca a z dvoch referenčných bodov máte odrazu len jeden. To je zakaždým celkom nebezpečné,“ povedal šéf stajne Mike Krack.

„Samozrejme, pre Nica je takýto záskok náročný. Aj jemu chýbal akýkoľvek referenčný bod, keďže s týmto autom netestoval a čelil tak trochu neistote,“ dodal Krack.