logo F1online.sk

Wolff o Drive to Survive: Prekrúcajú a skladajú si príbehy, ktoré sa nestali

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 3. 2022

Seriál Drive to Survive od Netflixu zohráva kľúčovú úlohu pri posilňovaní marketingovej značky Formuly 1. Práve dnes má premiéru štvrtá séria tohto úspešného seriálu. S jeho úspechom však prichádza aj kritika a treba povedať, že oprávnená. Napríklad Max Verstappen odmietol účasť v štvrtej sérii, pretože podľa jeho názoru si producenti vytvárajú „falošné príbehy“. S podobným názorom prišiel aj šéf Mercedesu Toto Wolff.

Niečo také nezaznelo ani zďaleka po prvý raz. Napríklad Kevinovi Magnussenovi sa pred dvoma rokmi nepozdávalo, ako Netflix vyobrazil jeho vzťah s Romainom Grosjeanom. Pridali sa aj mnohí ďalší a zatiaľ najráznejšie proti Drive to Survive zakročil Max Verstappen, ktorého vo štvrtej sérii (pojednáva o jeho majstrovskej sezóne) neuvidíme vôbec a všetku „prácu“ musel odviesť jeho šéf Christian Horner.

Šéf Mercedesu Toto Wolff pred premiérou novej série takisto vyslovil pár úprimných slov na adresu tohto seriálu. „Sledujem Drive to Survive – prvá epizóda, druhá epizóda – a neznášam to,“ spomína Rakúšan na svoj úplne prvý kontakt so seriálom v čase, keď sa ho Mercedes ešte nezúčastňoval.

„Teraz sa ho sami zúčastňujeme. Postupne sme dospeli až k vlastnej účasti v Drive to Survive. Nikdy som na seba nechcel mať namierenú kameru, ale je to súčasť mojej práce a musím hovoriť o autách a obchodnej stránke Formuly 1. Uvedomíte si, že Formula 1 rastie na celom svete a získava nové publikum, hlavne z radov mladších,“ hovorí Wolff, ktorého vzťah s hlavným rivalom Christianom Hornerom je tiež nedielnou súčasťou štvrtej série a sám hovorí, že je až „desivé, ako blízko k sebe tie kamery púšťajú“.

„Neznášate ten pohľad na seba. Producenti prekrúcajú príbehy a poskladajú do seba veci, ktoré sa nestali. Ako človek, ktorý sa na to pozerá zvnútra si poviete: ‚Nuž, tak toto vyzerá inak, než to v skutočnosti bolo.‘ Vytvárame však zábavu a toto je nový obraz zábavy,“ dodal viedenský rodák.

Súvisiace články