logo F1online.skF1online.sk

Oficiálne! Max Verstappen podpísal s Red Bullom až do konca roku 2028

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 3. 2022

Stredajšie mediálne špekulácie sa naplnili. Holandský pretekár Max Verstappen predĺžil zmluvu s tímom Red Bull až do konca roku 2028. Majster sveta z roku 2021 sa tak stal jazdcom s najdlhším kontraktom vo Formule 1.

Už v stredu holandské zdroje informovali o tom, že Max predĺži s Red Bullom o ďalších päť rokov. To sa aj naplnilo, Verstappenova súčasná zmluva má platiť ešte ďalšie dve sezóny, po jej skončení (na konci roka 2023) vstúpi do platnosti nový päťročný kontrakt. Ten by mal Maxovi garantovať aj výrazné zvýšenie platu. Hovorí sa až o sume 40 miliónov libier ročne, čo je asi dvojnásobok toho, čo Holanďan zarába v súčasnosti.

Od skončenia sezóny 2021 obe strany v médiách dosť „flirtovali“. Helmut Marko i Max Verstappen dokonca hovorili o „doživotnom záväzku“. Vzájomná náklonnosť napokon vyvrcholila do päťročného predĺženia spolupráce.

„Veľmi sa teším, že môžem byť súčasťou Oracle Red Bull Racing Team. Rozhodnutie zostať tu až do roku 2028 preto bolo jednoduché. Tento tím milujem a minulý rok bol skrátka neuveriteľný. Našim spoločným cieľom už od roku 2016 bolo získať titul majstra sveta, čo sa nám aj podarilo. Teraz je našou úlohou udržať si číslo 1 na aute čo najdlhšie,“ povedal po podpise zmluvy Verstappen.

Šéf tímu Christian Horner pri príležitosti predĺženia spolupráce povedal: „Maxov podpis novej zmluvy s Oracle Red Bull Racing Team až do konca roku 2028 je jednoznačným stanoviskom. Našim cieľom je obhajoba titulu majstra sveta. Táto dohoda však tiež ukazuje, že je súčasťou našich dlhodobých plánov. S divíziou Red Bull Powertrains, ktorá pracuje na nových motorových pravidlách pre rok 2026, sme sa chceli uistiť, že budeme mať v aute toho najlepšieho jazdca na rošte.“

Okrem toho oznámil Red Bull v medzisezónnom období aj dve stámiliónové sponzorské zmluvy, spoločnosť Oracle sa stala titulným partnerom a desiatky miliónov tímu vyplatí aj firma Bybit.

Súvisiace články

Diskusia