logo F1online.skF1online.sk

Šéf Ferrari: Hamilton sa mýli, nie sme vývojovo pred Mercedesom

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková2. 3. 2022

Šéf Ferrari Mattia Binotto sa ohradil voči slovám Lewisa Hamiltona, ktorý tvrdí, že Scuderia môže byť vývojovo celé mesiace pred Mercedesom či Red Bullom. Brit dokonca taliansku stajňu označil počas minulotýždňových predsezónnych testov za čierneho koňa nadchádzajúceho ročníka.

Binotto komentáre sedemnásobného majstra sveta jednoznačne odmietol. Naopak, rýchlo obrátil pozornosť naňho, keď naznačil, že práve Mercedes bude mať značnú výhodu, keď monoposty F1 dorazia do Bahrajnu na druhé testovanie, ako aj otvorenie sezóny. „Som si celkom istý, že v čase, keď budeme v Bahrajne, budú oni pred nami o dva alebo tri mesiace!“

„Myslím si, že dnes je veľmi ťažké hodnotiť výkonnosť a relatívnu konkurencieschopnosť medzi tímami. Pre nás bolo dôležité, aby sme tu nazbierali údaje a podľa mňa môžeme byť spokojní s počtom odjazdených kôl. Všetko sa bude analyzovať, keď budeme späť v Maranelle,“ vysvetlil šéf Ferrari svoj postoj.

„Počul som klebety, že naši konkurenti prinesú veľké balíky noviniek a vylepšení,“ predostrel Talian aj určité obavy. Celkovo sa však v poslednom období ozývajú zo Scuderie hlasy, ktoré naznačujú opatrný optimizmus smerom k novej sezóne, pričom sa opierajú o doterajší výkon nového monopostu F1-75.

Okrem toho Ferrari najazdilo počas prvého týždňa testovania viac kilometrov ako ktorýkoľvek iný tím. Binotto preto neskrýva spokojnosť a dúfa, že nadviažu na pomerne dobré výkony zo záveru posledného ročníka. „Myslím, že auto sa zatiaľ správa dobre, ide to bez väčších problémov. Doterajšie testovanie prebehlo správne. Bude to dostatočne dobré? Nemali by sme zabúdať, že vlani sme na konci sezóny strácali minimálne sekundu na kolo za najlepšími tímami. Veríme, že pre nás bude dobré, ak sa v roku 2022 vrátime k tomu, aby sme boli konkurencieschopní. Ale dnes je ešte veľmi skoro, aby sme to mohli posúdiť.

Viac sa samozrejme dozvieme už 10. – 12. marca, kedy budú opäť prebiehať oficiálne predsezónne testy, tentokrát v Bahrajne. O týždeň na to sa tam odohrá dlho očakávaný prvý súťažný víkend sezóny 2022.

Súvisiace články

Diskusia