logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Ferrari môže byť vývojovo celé mesiace pred nami

Lewis Hamilton, George Russell, Toto Wolff, Andrew Shovlin
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala24. 2. 2022

Ferrari by mohlo byť čiernym koňom tejto sezóny, myslí si Lewis Hamilton, podľa ktorého Scuderia môže mať výrazný vývojový náskok v porovnaní s Mercedesom či Red Bullom. Ak by sa to potvrdilo, súperi by mali čo doháňať.

V minulom roku sa talianska stajňa veľmi nezdržovala zdokonaľovaním aerodynamiky svojho SF21 a namiesto toho sa venovala novým pravidlám. A keďže tento vývoj je stále len v plienkach, akýkoľvek vývojový deň sa ráta aj za tri; hľadať lepšie a lepšie riešenia nedá až tak veľa práce ako po piatich rokoch stabilných pravidiel. Kľúčové je však nájsť tých vylepšení čo najviac.

Z tohto pohľadu by Mercedes mohol ťahať za kratší koniec, uvažoval Lewis Hamilton v stredu. “Predpokladali by sme, že Ferrari svoje auto príliš nevyvíjalo a všetko investovalo do tohtoročného monopostu. Znamená to teda, že sú o niekoľko mesiacov pred nami?” zamýšľa sa. “Je ich tím o niekoľko mesiacov pred všetkými ostatnými? Na to si budeme musieť počkať.”

Brit si v stredu ráno prešiel boxovou uličkou, aby si na vlastné oči popozeral monoposty súperov. Vrátane Ferrari a Red Bullu. “Ráno som sa prešiel po boxoch a uvidel som všetky tie rôznorodé autá. Myslím si, že toto bude jedna z najvzrušujúcejších a najzaujímavejších sezón, aké sme doposiaľ mali. Je zaujímavé sledovať, s čím ľudia prichádzajú a ako na tom budeme na štarte prvých pretekov.”

Mimochodom, predsezónne testy sú vôbec prvou príležitosťou na to, aby sa Lewis Hamilton a Max Verstappen po Abú Zabí stretli a viac sa pozhovárali. Brit už videl svojho súpera počas jeho prechádzky boxami, no avizuje, že ho vyhľadávať nebude.

“Ešte sme na seba nenarazili, len dnes som sem prišiel. V boxovej uličke som ho nestretol, hoci som ho videl prechádzať. Tento týždeň sa už bližšie pri sebe pravdepodobne ani neocitneme,” zhodnotil Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia