logo F1online.sk

Hülkenberg spomína na prvú sériu Drive to Survive: Padok bol plný skepticizmu

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2022

Tvorcovia Drive to Survive nás nechávajú čakať poriadne dlho. Ich seriálom sme si chceli spríjemniť zimnú prestávku, ale štvrtá séria by mala byť konečne „vonku“ až 11. marca. Sezóna 2021 bola už štvrtou, ktorú sprevádzal filmovací štáb Netflixu a Nico Hülkenberg si veľmi dobre spomína na tú prvú.

Táto šou priniesla Formule 1 ohromnú publicitu a milióny nových fanúšikov, najmä z radov mladých. Samozrejme, nezaobišlo sa to bez určitej kontroverzie, keď viacerí piloti poukazovali na to, že Američania si mnohé veci prikrášľujú alebo zveličujú. Pilot Red Bullu Max Verstappen z tohto dôvodu napokon odmietol účinkovanie v štvrtej sérii dokumentu.

Podobné to však bolo aj keď sa pripravovala tá prvá. Svoju účasť v prvej sérii napríklad odmietli Mercedes aj Ferrari. Skeptickí boli aj viacerí ďalší, no úspech seriálu bol napokon viac ako presvedčivý.

„Stále si veľmi dobre pamätám výrobu prvej série Drive to Survive,“ napísal vo svojom stĺpčeku na LinkedIn testovací pilot Aston Martinu Nico Hülkenberg.

„Hovorili: ‚Netflix vo Formule 1? Čo tu robia?‘ Počas prvých stretnutí so štábom si jazdci neboli úplne istí, čo v padoku chcú a aký bude výsledok,“ povedal nemecký pretekár, ktorý napokon súhlasil s filmovaním a určite neľutoval.

„Po určitom počiatočnom skepticizme som však súhlasil s tým, aby so mnou točili častejšie. Pri spätnom pohľade to rozhodne neľutujem. S pomocou tohto dokumentu mnohí fanúšikovia – hlavne tí noví – pochopili, aký fascinujúci je tento šport, koľko politiky v ňom je, akú nesmiernu snahu tímy vyvíjajú a akým vysokovýkonným cirkusom F1 vlastne je,“ hovorí Hulk, podľa ktorého tvorcovia zvolili ideálny balans medzi zábavou a faktografiou.

„Našli to správne vyváženie medzi Hollywoodom a realitou. Iste, nie všetko je presne také, ako to zobrazili, ale je to zábavné a dostupné celosvetovo.“

„Tento dokument zožal obrovský úspech, najmä v Amerike. Na žiadnom inom podujatí som si neurobil toľko selfie ako v Austine v roku 2021, a to už momentálne ani nepretekám. Fanúšikovia ma poznali vďaka dvom dlhším epizódam z prvých dvoch sérii,“ povedal Hülkenberg.

Súvisiace články