logo F1online.skF1online.sk

Chcem vyhrávať a od toho bude závisieť moja budúcnosť, povedal Vettel

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 2. 2022

Všetko sa raz skončí. Je jasné, že aj kariéry velikánov Sebastiana Vettela a Lewisa Hamiltona sa raz skončia. O druhom menovanom sa špekulovalo počas zimy, o tom prvom sa možno čoskoro (opäť) začne. Sám štvornásobný šampión špekulácie o konci odmieta, avšak priznáva, že v určitom momente začne o svojej budúcnosti uvažovať.

Aston Martin je momentálne v druhom roku svojho päťročného plánu. Aj keď by to bolo krásne, ani v roku 2022 zrejme nebudú Lance Stroll a Sebastian Vettel vyhrávať. A keď partička zo Silverstone vyhrávať konečne začne, pre nemeckého šampióna už môže byť neskoro.

„Tak úplne najskôr si počkajme, ako na tom sme,“ prehlásil Vettel, ktorému otázky na jeho vek či koniec kariéry príliš nelichotia. „Od určitého bodu začnem o budúcnosti premýšľať. Po mojich úspechoch v minulosti je logické, že chcem stále vyhrávať. Moja budúcnosť teda bude závisieť od toho.“

„Stojím však tu a práve sme odprezentovali naše nové auto. Myslím si, že to je dobrá odpoveď na túto otázku,“ dodal Vettel na margo svojej budúcnosti.

Samozrejme, štvornásobný šampión by rád pokračoval v úsilí o lepšiu a hlavne zelenšiu budúcnosť. Svoju formulovú kariéru využíva ako platformu pre takúto iniciatívu. Saudskoarabský koncern Aramco ako titulný sponzor Aston Martinu síce jeho celkovému imidžu veľmi nepomôže, no uzavretie spolupráce s týmto partnerom má silný podtext s odkazom na udržateľnosť.

„Je jasné, že všetky spoločnosti si kladú otázku, ako chcú formovať svoju budúcnosť,“ hovorí Vettel. „Môže to byť príležitosť zmeniť veci k lepšiemu, pretože je nevyhnutné urobiť viac. Fosílne palivá sa veľmi skoro minú.“

Krátko potom, čo Aston Martin oznámil odchod Otmara Szafnauera z pozície šéfa tímu, obrátili médiá pozornosť na Sebastiana. Ten mal totiž v osobe bývalého šéfa mocného ochrancu a podporovateľa. Avšak následný príchod Mikea Kracka, s ktorým Vettel predtým pracoval, mu takisto nemusí byť na škodu. Aj keď je pravda, že Krack určite nie je taký obratný politik ako Szafnauer.

„Vždy som mal Otmara rád a podľa mňa je naozaj ľahké s ním vychádzať. Rozhodne bol ústrednou postavou tohto tímu. Dlho bol jeho súčasťou a veľa chalanov ho vďaka tomu dobre poznalo,“ hovorí Vettel.

„Zároveň sa však teším. Podľa mňa je Mike skvelý a veľmi sa teším na obnovenú spoluprácu s ním. Od každého, s kým pracoval, má naozaj vysoké hodnotenie. Je to skvelý chalan a má skvelého ducha. Snáď bude pre tím dobrou posilou,“ dodal Vettel, ktorý priznal, že menovanie Kracka do pozície nového šéfa ho „upokojilo“.

Súvisiace články

Diskusia