logo F1online.sk

Felipe Massa a Timo Glock budú tímovými kolegami

Felipe Massa a Timo Glock
© Instagram/realtimoglock
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2022

Príbeh ako vystrihnutý zo žurnálu. Z Felipeho Massu a Tima Glocka sa stali tímoví kolegovia. Týchto dvoch pánov opäť spojil športový osud a zásluhu na tom má aj britská televízia Sky Sports. Tá totiž na vlaňajšej Veľkej cene Brazílie zorganizovala stretnutie Glocka a Massu prvýkrát po trinástich rokoch. Tu sa zrodila myšlienka, že by si mohli spolu zapretekať.

Na začiatku treba povedať, že medzi týmito dvoma mužmi nikdy nepanovala akákoľvek animozita. Osudová chvíľa z Veľkej ceny Brazílie 2008, kedy Lewis Hamilton predbehol Glocka v samom závere a vybojoval titul, viedla niektorých menej chápavých fanúšikov k tomu, že vtedajší pilot Toyoty pustil jazdca McLarenu pred seba úmyselne.

Po Veľkej cene Brazílie 2021 spolu Glock a Massa prehovorili vôbec po prvýkrát za naozaj dlhú dobu. Timo vtedy priznal, že sa stretnutia s Felipem obával, napokon to však bola veľmi príjemná skúsenosť. Brazílčan ho vtedy upokojil: „Nikdy som si nemyslel, že si to spravil naschvál,“ povedal mu v novembri minulého roka na Interlagose.

Tu niekde sa zrodila myšlienka, že by bolo zaujímavé, keby svoje novonadobudnuté priateľstvo spečatili na trati. Slovo dalo slovo a Glock s Massom budú tento víkend tímoví kolegovia v brazílskom šampionáte sériových automobilov. Dejisko? Šípite správne, okruh Interlagos v Sao Paule.

„Tento nápad som dostal minulý rok na Veľkej cene Brazílie, keď sme sa spolu stretli,“ priznal Massa. „O túto myšlienku som sa podelil so svojimi sponzormi, ktorí to hneď odsúhlasili. Je jasné, že budeme chcieť vybojovať čo najlepší výsledok.“

„Už som s ním v priamom kontakte a posúvam mu všetky dostupné informácie,“ dodal brazílsky pretekár.

Bude to naozaj symbolické, no zároveň nádherné zakončenie tohto príbehu. Na Interlagose si zmerajú sily s množstvom zaujímavých mien, medzi nimi budú aj ďalší bývalí piloti Formuly 1 Rubens Barrichello, Nelson Piquet Jr. či Ricardo Zonta.

„Som veľmi šťastný, že môžem ísť do Sao Paula a stať Felipeho partnerom. Pre mňa to bude vzrušujúci a veľmi špeciálny víkend. Tento šampionát sledujem a môžete vidieť, že tieto autá nie je jednoduché zvládnuť. Felipe mi však už poslal nejaké palubné zábery, takže tomu môžem lepšie porozumieť,“ povedal Glock.

„Bude to veľká zábava, pretože v tejto kategórii súťažia niektoré veľké mená a množstvo rýchlych jazdcov. Verím, že sa dokážem čo najrýchlejšie učiť,“ dodal Glock.

Súvisiace články