logo F1online.sk

Villeneuve si Hamiltonovo mlčanie vykladá ako snahu dištancovať sa od Wolffa

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2022

Čakanie už trvá dosť dlho. Mlčanie Sira Lewisa Hamiltona nemôže trvať večne a skôr či neskôr bude musieť prehovoriť. Mercedes stanovil dátum predstavenia nového monopostu na 18. februára a najneskôr v tento deň očakávame nejaké vyjadrenie z Lewisovej strany. Rozhodne sa vôbec pokračovať vo svojej kariére? Jedným z posledných, ktorý sa mu pokúsil dostať do hlavy, je majster sveta z roku 1997 Jacques Villeneuve.

Podľa jeho názoru bude ďalšie pokračovanie Hamiltonovej kariéry závisieť hlavne od toho, ako na tom bude jeho tím po výkonnostnej stránke. Ak by si partička z Brackley dokázala udržať výhodu aj v rámci nového cyklu pravidiel, Lewis bude pokračovať.

„Pokračovanie jeho kariéry závisí od auta, ktoré Mercedes postaví, či s ním môže poľahky vyhrať alebo nie,“ povedal Villeneuve v rozhovore pre Gazzetta dello Sport, na ktorý odkazuje RacingNews365.com.

„Lewis je takisto unavený. Po odchode Nica Rosberga mal niekoľko jednoduchých sezón a naozaj nebude chcieť ďalší rok podobný tomu, ktorý zažil vlani. Myslel si, že dokáže poľahky získať svoj ôsmy titul, ale to sa nestalo.“

„Je to akoby ste v ruke držali diamant a odrazu vám ho niekto vzal. Takto to bolelo oveľa viac, ako keby Verstappen celé preteky poľahky viedol,“ dodal Villeneuve.

Majster sveta z roku 1997 prišiel s ďalšou úvahou, ktorou si vysvetľuje už viac ako mesiac trvajúce mlčanie sedemnásobného šampióna. Kanaďan si myslí, že Lewisovi sa nepáči počínanie jeho šéfa. „Hamiltonove mlčanie si tiež vykladám ako jeho úsilie trochu sa dištancovať od Tota Wolffa.“

„Koniec koncov, dá sa prehrať aj so cťou, kým Toto sa správal, ako keby hral Monopoly. Akonáhle prehráva, ide všetko vyhodiť do vzduchu,“ prehlásil Villeneuve, ktorý poukazuje aj na Wolffove vysielačky smerom k riaditeľovi pretekov v závere Veľkej ceny Abú Zabí.

„Podľa môjho názoru tým Wolffov imidž utrpel veľkú ujmu a Hamilton je na takéto veci citlivý, pretože premýšľa nad svojou budúcnosťou v Amerike, možno dokonca v Hollywoode,“ uzavrel

Súvisiace články