logo F1online.sk

Villeneuve si nemyslí, že by „trochu kontroverzné“ Abú Zabí bolo zlé pre šport

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 1. 2022

Veľká zvedavosť nenechá formulovú komunitu spať. Aké je aktuálne rozpoloženie Lewisa Hamiltona? Ako dlho v ňom ešte zostane zlosť po finálovom neúspechu v Abú Zabí? Majster sveta z roku 1997 Jacques Villeneuve si myslí, že pilot Mercedesu už musí zabudnúť, ísť ďalej a v roku 2022 pridať na agresivite.

Villeneuve si v kariére tiež zažil kontroverzný záver sezóny, keď si to v roku 1997 rozdal v Jereze s Michaelom Schumacherom. Čo takéto situácie Formule 1 prinášajú? Mnohí hovoria o hanbe a sklamaní, avšak quebecký rodák to tak nevidí. Aj takéto momenty totiž prináša život a rok 2022 bude vďaka udalostiam z Abú Zabí určite zaujímavejší než by bol po finiši za safety carom.

„Pre šport je to v každom prípade dobré, pretože Lewis sa teraz musí vrátiť a pokúsiť sa vyhrať svoj ôsmy titul. Aby to dokázal, musí byť agresívny,“ prehlásil Villeneuve pre Motorsport.com.

„To finále si už vyžiadalo veľa novinového atramentu. Bolo to trochu kontroverzné, ale tak to je vždy, keď boj o titul dôjde až do posledných pretekov,“ dodal majster sveta z roku 1997.

Ani jemu sa nevyhla tradičná otázka posledných týždňov, bude Lewis Hamilton pokračovať? Odštartoval to sám Toto Wolff, ktorý nad tým vyjadril pochybnosti. Niektorí to však považujú len za divadlo, napríklad Martin Brundle prehlásil, že on to Mercedesu „nežerie“. Villeneuve si už taký istý nie je.

„Nuž, ktovie. Nikto nečakal, že Nico Rosberg odíde, no odrazu sa ráno zobudil a povedal všetkým, že v skutočnosti nie je taký zanietený a nemá vášeň pre pretekanie. Nezdá sa, že by to mohol byť aj Lewisov prípad, ale ktovie?“ pýta sa Villeneuve.

„Naozaj je ťažké sa ľuďom dostať do hlavy. Sezóna je dlhá, myslíte si, že viete, ako to dopadne, no nakoniec to tak nedopadne a máte pocit, že vám to vzali. Asi to nevezmete veľmi pozitívne, ale musíte začať odznova,“ hovorí Jacques, ktorý ani trochu nepochybuje o tom, že titul skončil v správnych rukách.

„Záleží to od toho, komu fandíte. Bolo to vzrušujúce a pri pohľade na celú sezónu si Max ten titul zaslúžil. Celý rok bol vpredu,“ dodal Villeneuve.

Súvisiace články