logo F1online.skF1online.sk

Norris: Omnoho lepšia sezóna než vlani, súboj s Ferrari nám pomôže

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 12. 2021

Legendárne stajne McLaren a Ferrari v tomto roku zviedli veľmi zaujímavú bitku o tretie miesto Pohára konštruktérov. Oba tímy by prirodzene mali pomýšľať na ešte vyššie priečky, no minimálne v rámci tohto cyklu pravidiel sa museli uspokojiť s takýmto výsledkom. Pilot britského celku Lando Norris si myslí, že aj keď išlo len o pomyselnú korunu najlepšieho zo „zvyšku sveta“, oba tímy z toho môžu ťažiť.

Po katastrofickej sezóne 2020 sa Ferrari dokázalo vrátiť aspoň do boja o pódiá. McLaren naproti tomu obhajoval minuloročné tretie miesto. Spočiatku to vyzeralo, že obhajoba by mohla byť úspešná, avšak napokon sa vo Wokingu museli skloniť pred Scuderiou, ktorá nabrala v druhej polovici sezóny nevídanú formu.

„Povedal by som, že obom tímom to dosť pomôže. Museli sme do toho ísť s nastavením, že máme o čo hrať, musíme na to naďalej tlačiť a hľadať aj tie najmenšie drobnosti, ktoré nám pomôžu zlepšiť čas na kolo,“ hovorí Lando Norris, ktorého cituje Autosport.

„Niekedy je ľahké sa uspokojiť s tým, ako to je, najmä ak máte tretie najrýchlejšie auto a všetci pred vami alebo za vami sú ďaleko. Zakaždým sa dá spadnúť do tejto pasce, takže to pre nás aj pre nich bolo dobré. Ani Ferrari nemalo ľahký rok a podľa mňa to obom tímom prinesie benefity,“ hovorí Norris.

Ferrari napokon získalo tretie miesto s relatívne pohodlným náskokom 47,5 bodu, avšak ešte v období medzi Veľkou cenou Talianska a Ruska mal navrch McLaren. V Soči prišiel Norris trochu nešťastným spôsobom o víťazstvo a tento okamih sa ukázal v boji o tretie miesto ako rozhodujúci.

V každom prípade by však nemalo byť ambíciou Ferrari ani McLarenu bojovať o tretie miesto Pohára konštruktérov. Oba tieto slávne tímy dobre vedia, aké to je siahnuť si až na tie najvyššie méty, aj keď je čakanie na ich dosiahnutie už dosť dlhé.

„Bola to ťažká sezóna a stále si myslím, že bola z našej strany omnoho lepšia než tá minulá,“ prehlásil Norris. „Boli sme bližšie k čelu a náskok na tímy za nami bol omnoho väčší, teda okrem Ferrari samozrejme. Bol to veľmi dobrý rok, a to nielen z pohľadu výsledkov a bodov, ale tiež z pohľadu tímovej práce v snahe všetko maximalizovať.“

„Myslím, že sme pred rokom 2022 v lepšej pozícii a nebudeme bojovať len s Ferrari, ale dúfajme, že oveľa častejšie aj chlapcami na čele,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia