logo F1online.sk

Promotéri Veľkej ceny Belgicka neodškodnia fanúšikov za preteky, ktoré sa nestali

Lance Stroll, Aston Martin zozadu, svetlá do dažďa
© Pirelli Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 12. 2021

Preteky, ktoré sa nestali. Veľká cena Belgicka sa kvôli hustému dažďu (ne)odjazdila. Premočení diváci na tribúnach videli len tri kolá za safety carom, no finančného odškodnenia sa nedočkajú. Nie je to príliš prekvapivé vzhľadom k tomu, že organizátori sa samozrejme „poistili“ a aj oni majú vo svojich kontraktoch klauzuly o Force Majeure (tiež vis major alebo vyššia moc).

Promotéri očividne nie sú povinní fanúšikov finančne odškodniť vzhľadom na obchodné podmienky a klauzuly vo svojich kontraktoch s Liberty Media. Preteky sa po prvé oficiálne uskutočnili, po druhé program víkendu nepozostáva iba z nedele a po tretie, za vzniknuté okolnosti promotéri nemôžu.

Tí teraz 70 tisíc „skalných“ kontaktovali a ponúkli im niečo, nad čím sa možno asi len pousmiať a mávnuť rukou. Týchto 70 tisíc fanúšikov sa môže zapojiť do žrebovania (vyzerá to tak, že do tejto súťaže sa treba aj reálne prihlásiť, nie ste do nej zaradený automaticky) o 170 lístkov na Veľkú cenu Belgicka 2022. Je medzi nimi 20 VIP lístkov, 50 lístkov na tribúny označené ako Gold a 100 vstupeniek na tribúny Silver. Či je to naozaj forma nejakej náhrady alebo len ďalšia facka do tváre, to nech už posúdi každý sám. Faktom je, že kapacita podujatia je 70 tisíc ľudí a šanca, že v tejto súťaži vyhráte VIP vstupenku je 0,03 percenta a že vyhráte akúkoľvek z nich 0,24 percenta.

Tí, ktorí boli takto poškodení, majú tiež možnosť získať službu F1 TV. Takisto môžu vyhrať vstup na akési „exkluzívne podujatie“, ktoré sa bude konať vo štvrtok pred Veľkou cenou Belgicka.

Prihlásiť sa treba do konca januára.