logo F1online.sk

Williams potvrdil jazdeckú dvojicu pre rok 2021

Nicholas Latifi a George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2020

Status quo vo Williamse. Tím prvýkrát od roku 2016 medzi sezónami nezmení jazdeckú dvojicu a aj v roku 2021 bude pokračovať s tandemom George Russell – Nicholas Latifi.

Štartové pole pre sezónu 2021 sa nám pomaličky skladá. Potvrdené máme zatiaľ jazdecké zloženie tímov Ferrari, McLaren, Renault a najnovšie aj Williams. Odchod Georgea Russella sa tak napokon nekoná a rodák z King’s Lynn, ktorého práva vlastní Mercedes, naplní trojročný kontrakt, ktorý uzavrel s Williamsom ešte v roku 2018.

Podľa mnohých odborníkov šampión Formuly 2 už dávno prerástol svoj tím a mal by dostať šancu v lepšom aute. Mercedes však momentálne nemá možnosti, ako by mu to mohol splniť. Niekoľkokrát skloňovaný odchod Valtteriho Bottasa sa neuskutoční a Russellovi nezostáva nič iné, než ďalší rok pomáhať Williamsu s jeho postupom skrz štartové pole. Je tak v podstate už len otázkou času, kedy svoju jazdeckú dvojicu potvrdí aj Mercedes.

“V roku 2021 zostanem vo Williamse. Chcem pokračovať v tom, čo sme v minulom roku začali budovať, a čo ako verím, sa ukáže v tomto roku,” povedal Russell.

“Nie, Mercedesu nič nevyčítam. Nemohli urobiť viac. Claire bola tiež neoblomná v tom, že nie je pripravená nechať ma ísť. A v neposlednom rade, pokým mám s Williamsom kontrakt, musím rešpektovať rozhodnutie tímu,” dodal britský mladík.

Zostáva aj Kanaďan Nicholas Latifi. Ten má za sebou zatiaľ len dve veľké ceny, na rozdiel od svojho kolegu si tak miesto neudržal ani tak vďaka svojim výkonom, ale skôr sponzorským peniazom, ktoré jeho miliardársky otec do tímu nalieva.

“S tímom mám viacročný kontrakt,” povedal Latifi. “Aj keby sa majiteľ v budúcom roku zmenil, moju pozíciu to nijako neovplyvní. Sústredím sa na svoju prácu a uvidíme, čo prinesie budúcnosť.”

Toto rozhodnutie taktiež znamená, že prehĺtať horké sliny budú aj členovia juniorského tímu, ktorý Williams nedávno vytvoril. Piloti F2 Jack AitkenDan Ticktum majú ambíciu sa jedného dňa prebojovať až do najvyššej motoristickej triedy. Toto rozhodnutie však znamená, že buď budú čakať dlhšie alebo sa pokúsia nájsť miesto inde, čo je za súčasnej situácie na jazdeckom trhu vysoko nepravdepodobné.

Súvisiace články