logo F1online.sk

Hamilton v druhom tréningu zabral, Räikkönen havaroval

Zničený monopost Kimiho Räikkönena
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2021

Druhý tréning dopadol jasne v prospech Lewisa Hamiltona. Obhajca titulu sa v ňom ako jediný dostal pod hranicu 84 sekúnd na kolo, a to pomerne výrazne. K jeho času 1:23,691 sa dokázali priblížiť len Esteban Ocon a Valtteri Bottas.

Čas Estebana Ocona však naznačuje, že Red Bull by mal mať ešte niečo v rukáve, hoci Alpinu by víkend v Abú Zabí istotne mohol vyhovovať. Ocon skončil druhý a ani Alonsov čas nebol na zahodenie; okrem Ocona ho predbehli len Mercedesy a Red Bully.

Maxovi Verstappenovi kvalifikačná simulácia veľmi nevyšla a za Mercedesom zaostával stabilne vo všetkých troch sektoroch po približne dve desatiny sekundy. Nakoniec skončil len štvrtý viac ako 0,6 sekundy za Lewisom Hamiltonom. Je však otázne, či Holanďan nemal nejaké problémy; v tejto sezóne sa nestalo často, aby naňho Sergio Pérez stratil tak málo, v tomto prípade len 0,068 sekundy.

Júkimu Cunodovi okruh Yas Marina svedčí. Azda aj vďaka skúsenostiam, ktoré tu nadobudol v predchádzajúcich ročníkoch, zajazdil slušné kolo a obsadil siedme miesto. Jeho kolega Pierre Gasly tentoraz nebol rýchlejší a skončil až desiaty za Leclercom a Sainzom z Ferrari.

Aj druhý tréning prebehol relatívne pokojne. V prvej polovici sme videli len Bottasovo pohladenie bariéry v štrnástej zákrute a hodiny Nicholasa Latifiho, ktorý sa v trinástke došmýkal až k bariére. Jeho auto neutrpelo veľký náraz a Kanaďan mohol pokračovať.

Až v úplnom závere tréningu došlo k väčšej nehode, keď Kimi Räikkönen neudržal kontrolu nad autom v štrnástke. Zadnou časťou trafil do bariéry a zošrotoval svoju Alfu Romeo. Hoci poškodenie bolo značné, v štrnástej zákrute sa nejde až tak rýchlo, čo len pomohlo. Iceman následne nemal žiadne problémy vyskočiť z auta.

Image