logo F1online.skF1online.sk

Prvý tréning pre Verstappena, Hamilton mu dýcha na krk

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2021

Vo výsledkoch k prvému tréningu je jasne na čele Max Verstappen, ktorý druhého Valtteriho Bottasa predbehol o necelé dve desatiny sekundy. Lewis Hamilton je až tretí so stratou 0,346 sekundy, no tá nevypovedá o skutočnom tempe obhajcu majstrovského titulu. Medzi ašpirantmi na titul je to oveľa tesnejšie.

Red Bull zaznamenal takmer bezproblémový tréning. V jeho úvode sa Max Verstappen sťažoval na to, že jeho volant nebol správne vycentrovaný, no to dokázali mechanici hravo napraviť. Úvodnú hodinovku uzavrel s časom 1:25,009.

Komisári dnes mali plné ruky práce s mazaním časov. O ten najlepší prišiel aj Lewis Hamilton, ktorý v poslednej zákrute vyšiel až za bielu čiaru a prišiel tak o kolo na úrovni 1:25,042, ktoré bolo len o 0,033 sekundy pomalšie ako Verstappenov výkon. A keďže v danej zákrute toho tak veľa nezískal, všetko nasvedčuje tomu, že nás čaká tesný súboj.

Za prvou trojkou skončil Sergio Pérez. AlphaTauri má v piatok už tradične dobré tempo, ktoré potvrdili Júki Cunoda a Pierre Gasly na piatom a siedmom mieste. Rozdelil ich Alpine Fernanda Alonsa s nápisom EL PLAN na zadnom krídle.

Charles Leclerc dnes odjazdil najmenej kôl zo všetkých, hoci až také veľké manko zas nenabral. V úvode tréningu odjazdil dve kolá s aerodynamickými senzormi na zadnom krídle. Po nazbieraní dát museli mechanici vymeniť zadné krídlo za súťažnú verziu. Jeho kolega Carlos Sainz skončil deviaty pred Sebastianom Vettelom.

Prvý tréning prebehol veľmi pokojne. Videli sme síce pár prebrzdení, výletov mimo trať či hodiny, avšak nikdy nedošlo k ničomu vážnejšiemu.

Výsledky druhého tréningu budú oveľa dôležitejšie, keďže teploty trate sa po západe slnka viac priblížia k tomu, čo nás čaká v kvalifikácii a v pretekoch.

Image

Súvisiace články

Diskusia