logo F1online.sk

Racing Point varuje súperov, že môže byť ešte rýchlejší

Sergio Pérez
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király14. 7. 2020

Vrcholní predstavitelia Racing Pointu sú presvedčení o tom, že ich nový monopost dokáže predviesť ešte viac, ako ukázal v Rakúsku. Sergio Pérez bol počas VC Štajerska veľmi rýchly a zo sedemnásteho miesta na štarte sa dostal až k útoku na štvrtého Alexa Albona.

Jedna z hlavných tém týchto dní sa týka toho, že Racing Point vraj skopíroval minuloročný Mercedes a Renault už aj podal protest. Ako to dopadne, zatiaľ netušíme, avšak ružovej zástupcovia stajne sú pokojní a spokojní.

„Môžu byť aj okruhy, ktoré nám sadnú o niečo viac, ako tento a budeme ešte bližšie k najlepším,“ povedal šéf tímu Otmar Szafnauer. „Ale o koľko, to neviem. Ťažko povedať. Len ma teší, že naše pretekové tempo je takéto dobré. Máme sa však ešte čo učiť, pretože víkend ako taký sme nezvládli optimálne.“

Racing Point sa ubral cestou Mercedesu, ktorá je zjavne dobrá, avšak spočiatku môže prinášať aj problémy. Stajňa totiž zatiaľ nevie, ako auto optimálne nastaviť a potrebuje zbierať skúsenosti. Aj preto si vedúci myslia, že k maximu sa ešte ani nepriblížili.

„Chce to čas. Treba experimentovať a dobre si spomínam na moje niekdajšie pôsobenie v Honde, kde sme sa k optimu dopracovali až v druhej polovici sezóny. A to dokonca v okamihu, keď sme sa začali orientovať na ďalší rok a prestali sme prinášať vylepšenia.“

„Štyri, päť alebo šesť podujatí po sebe sme išli bez vylepšení, veľa sme sa toho naučili a boli sme čoraz rýchlejší. Tieto veci sa teda stávajú aj pri vyzretom aute – ak ho teda nemeníte,“ skonštatoval Szafnauer.

V priebehu najbližších víkendov vraj bude potrebné experimentovať a zbierať skúsenosti. Dôležité by mali byť hlavne piatkové jazdy, ktoré na to ponúkajú priestor.

Tentoraz však bola bohatá na učenie hlavne sobota, keď to v kvalifikácii vôbec neklapalo. Predstavitelia tímu nevedeli, ako auto nastaviť do mokrého počasia a jazdci kvôli tomu nedokázali optimálne zahriať gumy.

„Keď gumy do dažďa nedokážete zahriať, budete sa trápiť. Presne toto sa nám z nejakých dôvodov stalo a teraz už vieme, aké tie dôvody boli. Ak by sa tá kvalifikácia zopakovala a vedeli by sme to, čo už vieme, bol by to iný príbeh,“ dodal Otmar Szafnauer.

Súvisiace články