logo F1online.sk

Renault potvrdil, že Ocon doplatil na rovnaký problém ako predtým Ricciardo

Esteban Ocon
© Twitter/Renault
Ladislav Király
Ladislav Király14. 7. 2020

Esteban Ocon skončil na Veľkej cene Rakúska ôsmy, Daniel Ricciardo vypadol. Na Veľkej cene Štajerska sa situácia otočila; Ocon vypadol a Ricciardo skončil ôsmy. Zaujímavé je aj to, že obaja doplatili na rovnaký technický problém.

„Po víkende, ako tento, je to o množstve emócií,“ povedal šéf tímu Renault Cyril Abiteboul. „Po kvalifikácii to boli dobré emócie, pretože obe autá sa dostali do Q3 a Esteban ukázal v extrémnych podmienkach veľmi vysoké tempo. Už vo svojej druhej kvalifikácii s nami predviedol svoje výnimočné jazdecké schopnosti.“

„Avšak s týmito emóciami to bolo omnoho horšie po tom, ako sme zaznamenali ďalšie vypadnutie, za ktoré mohol úplne rovnaký problém ako minulý víkend,“ skonštatoval Francúz.

Obaja pretekári Renaultu mali problémy s chladením a tím zaslal problémové súčiastky okamžite späť do Enstone. Podľa Abiteboula je takáto nespoľahlivosť „neakceptovateľná“ – síce k nej prichádza na začiatku sezóny, avšak začiatok bol o niekoľko mesiacov odložený.

„Do toho, aby sme súčiastky vrátili na preskúmanie do Enstone a následne poslali späť na trať, sme investovali množstvo úsilia, ale niečo nám zjavne ušlo,“ skonštatoval. „Takáto nízka úroveň spoľahlivosti je pochopiteľne pri takom vyrovnanom štartovom poli neakceptovateľná.“

„Preteky okrem toho ukázali, že v porovnaní s našimi priamymi konkurentmi potrebujeme aj vyššie tempo. Daniel napokon jazdil dobre a veľmi dlho sa dokázal brániť. Celkovo však u nás prevláda sklamanie, aj keď na druhej strane nemôžeme zabúdať na to, že v porovnaní s minulými rokmi sme sa na tomto okruhu výrazne zlepšili. S autom sme spravili obrovské pokroky, ale to isté platí aj o ostatných tímoch,“ dodal Cyril Abiteboul.

Renaultu patrí po dvoch víkendoch šieste miesto medzi konštruktérmi. Má osem bodov, ibaže konkurenčné tímy ako McLaren a Racing Point sú na tom omnoho lepšie – majú 39, resp. 22 bodov.