logo F1online.sk

Lebo prichádzal Verstappen? Vettelovi nie je jasné, prečo zmizli žlté vlajky

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala20. 11. 2021

Sebastian Vettel v kvalifikácii obsadil len desiate miesto. Vyššie sa mu nepodarilo skončiť aj kvôli problémom Pierra Gaslyho, ktoré si vyžiadali vyvesenie žltých vlajok. Tie však zmizli prakticky hneď po prejazde nemeckého pretekára. Azda kvôli tomu, že prichádzal Verstappen, zamyslel sa Vettel.

Za Pierrom Gaslym mali svoje kolá dokončiť ešte ďalší siedmi piloti. Po Francúzovom defekte, spomalení a napokon zastavení na cieľovej rovinke sa za poslednou zákrutou rozsvietili žlté panely a maršáli začali mávať žltými vlajkami. Avšak akonáhle tadiaľ prešiel Sebastian Vettel, panely zhasli napriek tomu, že Gasly bol stále na trati.

Sebastian Vettel bol so svojou kvalifikáciou spokojný, no zdôraznil, že mohlo to dopadnúť aj lepšie, keby vo svojom poslednom kole nemusel spomaliť. “Som celkom spokojný. V kvalifikácii sme porazili Red Bull, Ferrari, McLaren, takže môžeme byť šťastní.”

Z každého zo spomínaných tímov sa však jeden pilot predsa len udržal pred štvornásobným majstrom sveta. “Je to trochu škoda, pretože v poslednom sektore som mal žltú vlajku. A potom tá žltá vlajka zmizla, asi preto, že prichádzal Max.”

Veľký skok dopredu však Vettel aj tak nečakal, predsa len na najbližšieho Ocona mu chýbalo viac ako sedem desatín sekundy. “Bol som len trochu sklamaný, že som tam mal žltú vlajku.”

Sebastian Vettel bol okrem Fernanda Alonsa jediným pilotom, ktorý spomalil, keď prechádzal okolo Gaslyho monopostu. Zvyšných päť jazdcov — Ocon, Norris, Bottas, Sainz a Verstappen — prefrčali naplno. Poslední traja menovaní sú dokonca aj vyšetrovaní a v nedeľu ich čaká vypočúvanie.

“Neviem, či tam bola normálna alebo dvojitá žltá, ale ak auto stojí na trati, tak by mala byť dvojitá. A dvojitá žltá znamená ukončiť kolo, tak som ubral,” vysvetľuje Vettel. “Možno som bol jediný.”

Súvisiace články