logo F1online.sk

Súboj Leclerca so Sainzom oživil Binottovi spomienky na rok 2019

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2021

Spomienky na Veľkú cenu Brazílie 2019 a kolíziu pilotov Ferrari Charlesa Leclerca a Sebastiana Vettela sú ešte dodnes živé. Dosť ostrý súboj zviedli piloti tohto tímu na Interlagose aj o dva roky neskôr. Chlpy sa ježili aj ich šéfovi, no Mattia Binotto po pretekoch ocenil férový prístup zo strany svojich zverencov.

Bola to vtedy pred dvoma rokmi veľká mediálna senzácia. Charles Leclerc po niekoľkých mesiacoch priznal, že novinári z toho urobili väčšie „haló“ než v skutočnosti bolo a jeho vzťah s Vettelom tým vraj neutrpel. Spolupráca monackého pretekára s Carlosom Sainzom zatiaľ nebola poznamenaná vzájomnou kolíziou, aj keď v prvom kole Veľkej ceny Brazílie bol ich súboj smerom do štvrtej zákruty dosť ostrý.

„Zviedli spolu súboj na začiatku pretekov, čo mi oživilo spomienky na udalosti spred dvoch rokov,“ povedal po pretekoch pre Sky Italia Mattia Binotto. „Dobre to však dopadlo. Mal som obavy, ale príliš neriskovali.“

„Vedia, čo si medzi sebou môžu dovoliť. Verím, že ich uvidím znovu bojovať a že si zachovajú bezpečný odstup,“ dodal švajčiarsky rodák.

O vzťahu súčasných pilotov Ferrari sa toho napísalo a našpekulovalo mnoho, ako pred sezónou, tak v jej priebehu. Nateraz sa to v Maranelle vyvíja sľubne, Sainz i Leclerc spolu vychádzajú veľmi dobre a trávia čas spoločne aj mimo pretekárskych víkendov. Na trati zatiaľ nedošlo k ničomu neprimeranému a aj sám Binotto potvrdil, že jeho jazdci majú povolené spolu pretekať.

„Charles a Carlos spolu môžu a vždy aj mohli voľne súperiť. Prioritou je tím. Ak súperenie medzi sebou znamená lepší výsledok pre tím, tak žiadny problém,“ odkázal Binotto.

„Môžu spolu bojovať, ale musia to urobiť s patričnou starostlivosťou. Videl som, že Carlos sa snažil pred Charlesom zatvoriť priestor, ale nezavrel ho príliš. Rešpektoval teda naše požiadavky,“ uzavrel Mattia.